Τάσος Χαλκιάς: «Γελοίο να γιορτάζει άνδρας γενέθλια μετά τα 60 και γυναίκα μετά τα 55»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

19 Μαΐου 2023 10:08

Ο Τάσος Χαλκιάς δήλωσε ερωτευμένος με τη δουλειά του, παραδέχθηκε πως απολαμβάνει τη μοναχικότητά του και εξήγησε γιατί δεν έχει γιορτάσει -σχεδόν ποτέ- τα γενέθλια του.

Ο γνωστός ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Ελένη» του ΜΕGA και αναφέρθηκε σε όλους και σε όλα.

«Η τηλεόραση με βαρέθηκε. Δεν έχω προτάσεις, παρ’ ότι γίνονται δουλείες που έχουν ανάγκη από ρόλους του δικού μου βεληνεκούς», είπε μεταξύ άλλων ο πρωταγωνιστής.

Ο ίδιος όμως, δήλωσε ερωτευμένος με το θέατρο. «Θέλω να είμαι ηθοποιός και δεν με ενδιαφέρει κανένα πόστο που εμπεριέχει μορφή εξουσίας», είπε ο ηθοποιός.

«Μου λείπουν δύο ρόλοι που θα ήθελα να παίξω, τον ‘Βασιλιά Ληρ’ του Σαίξπηρ και τον ‘Οιδίποδα επί κολωνώ’ του Σοφοκλή.

Δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς δουλειά. Δούλευα από έξι ετών μαζί με τον πατερά μου, γιατί υπήρχε ανάγκη για την οικογένεια».

Σε άλλο σημείο, ο Χαλκιάς ανέφερε πως του αρέσει να απολαμβάνει τη μοναχικότητά του. «Είμαστε πολλά χρόνια με τους ανθρώπους που συνάψαμε έγγαμο βίο… έχουμε τον προσωπικό μας βίο.

Αλίμονο αν ο γάμος μας δυνάστευε μέχρι την ηλικία των 70 που είμαι εγώ. Αν είχα μικρά παιδιά θα είχα τεράστιο άγχος γιατί δεν θα ήξερα πως να τα πρώτοπροστατεύσω».

Όπως είπε, στη συνέχεια, θεωρεί γελοίο ένας άνδρας να γιορτάζει τα γενέθλια του μετά τα 60 και μια γυναικά μετά τα 55, οδεύοντας προς ένα τέλος.

«Δεν έχω γιορτάσει σχεδόν ποτέ τα γενέθλια μου γιατί δεν με ευχαριστεί», σημείωσε ο ηθοποιός.

Η παράσταση «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών», στην οποία συμμετέχει, μόλις ολοκληρώθηκε για τη φετινή σεζόν αλλά θα συνεχιστεί του χρόνου. 

«Έχουμε ξεκινήσει πρόβες για την παράσταση ‘βόμβα μολότοφ’ που θα ανεβεί στο αίθριο του ελληνικού κόσμου», δήλωσε σχετικά ο Χαλκιάς.