Τάσος Χαλκιάς: «Παρατράβηξε όμως από την μία πλευρά, γιατί εγώ δεν το τράβηξα καθόλου»

28 Ιανουαρίου 2022 09:50

Τάσος Χαλκιάς: «Παρατράβηξε όμως από την μία πλευρά, γιατί εγώ δεν το τράβηξα καθόλου»

Ο Τάσος Χαλκιάς βρέθηκε στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ και αναφέρθηκε στο περιστατικό με την Ιωάννα Μαλέσκου. Μάλιστα πρότεινε να δώσουν ένα τέλος στην παρεξήγηση με χιουμοριστικό τρόπο.

Τάσος Χαλκιάς: «Παρατράβηξε όμως από την μία πλευρά, γιατί εγώ δεν το τράβηξα καθόλου».

Όταν μίλησε για τον πατέρα του

«Είπα ότι έφαγα ξύλο από τον πατέρα μου και έγραψαν “κακοποιήθηκε από τον πατέρα του”. Καθόλου δεν κακοποιήθηκα. Έφαγα το ξύλο της αρκούδας γιατί έπρεπε να το φάω. Τα παιδιά μου δεν τα μεγάλωσα έτσι. Η δεκαετία του 60 ήταν άλλη από το 80 που μεγάλωσα εγώ τα παιδιά μου».

Η παρεξήγηση με την Ιωάννα Μαλέσκου

«Εκείνη την εποχή όταν συναντούσαμε μια κοπέλα στο δρόμο το πείραγμά μας ήταν να την πούμε “κούκλα μου, κορίτσι μου”. Κι αυτή χαιρόταν! Δεν ακιζόταν ούτε έκανε διάφορα αλλά για εμάς τελείωνε εκεί.

Σήμερα αν αναφέρεις κάποια κοπέλα “κούκλα μου” σου απαντάει “Ιωάννα με λένε”. Σου αφαίρεσα εγώ το όνομα; Δεν θες να σε λένε “κούκλα”; Γράψε εδώ μια ταμπέλα “είμαι κούκλα αλλά δεν θέλω να με λέτε”. Εγώ όμως αυτό που μου κολλήσανε τη ρετσέτα περί σεξιστή εγώ το γυρίζω πίσω με σφαλιάρα. Το άκουσα μετά από την εκπομπή που πήγα εκατομμύρια φορές. Όφειλα να τη δώσω αυτήν την εξήγηση.

Το είπα πραγματικά γιατί είναι μια πολύ όμορφη κοπέλα και μου ήρθε να την ονοματίσω “κούκλα μου”.

Συμφωνώ απόλυτα ότι όταν κάνεις μια δουλειά δημοσιογραφική δεν αφορά κανέναν το πόσο όμορφη είσαι. Όταν όμως σου κάνουν ένα κομπλιμάν οφείλεις να το πάρεις έτσι και όχι αλλιώς. Αν δεν ξέρεις με ποιον μιλάς πρέπει να μάθεις με ποιον μιλάς.

Αν δεν σε ειδοποίησε ο αρχισυντάκτης σου του λες “απολύεσαι, είσαι κόπανος”. Να πας στο αφεντικό σου να τον απολύσει.

Μην το διαιωνίσουμε άλλο αυτό το θέμα. Εγώ το έκοψα αμέσως, άλλοι το διαιωνίσανε»

«Για να βάλουμε τα πράγματα ακόμα περισσότερο στη θέση τους για το συγκεκριμένο θέμα. Ούτε και η συγκεκριμένη κοπέλα φταίει σε κάτι. Θεωρώ ότι ήταν μια συγκυρία μιας κακής στιγμής εκείνο που συνέβη εκείνη την ώρα.

Παρατράβηξε όμως από την μία πλευρά, γιατί εγώ δεν το τράβηξα καθόλου και δεν τελείωσε εκεί που έπρεπε να τελειώσει. Διαιωνίστηκε ξαφνικά λες και απασχολούσε την Ελλάδα αυτό το πράγμα για πάρα πολύ καιρό. Δεν υπάρχει πιθανότητα να συμβεί κάτι ανάμεσα σε δυο ανθρώπους και να μην υπάρχει μέρος ευθύνης και στους δυο. Γνωρίζω όμως πολύ καλά ποιο είναι το μέρος της ευθύνης που μου αναλογεί και δεν είναι 50 – 50. Μόνο αυτό λέω. Ίσως είναι 51% και 49%»

Η πρόταση του για να λήξει το θέμα

«Εάν με πάρει τηλέφωνο η ίδια η Ιωάννα και μου πει, “κύριε Χαλκιά γνωρίζω πια ποιος είστε και αν θέλετε να έρθετε να κάνουμε μια συνέντευξη μαζί, χωρίς να σας αρχίσω από το Λαβ Σόρρυ”, τότε μπορεί και να ξαναπάω. Αστειεύομαι ελπίζοντας ότι και η Ιωάννα έχει χιούμορ». Δήλωσε ο Τάσος Χαλκιάς.

https://www.youtube.com/watch?v=RTntoyPVqwE