Τάσος Σωτηράκης: «Δεν είμαι μόνο μάρτυρας στη δίκη του Βόσκαρη, αλλά θα βρεθώ κι εγώ κατηγορούμενος»

17 Φεβρουαρίου 2021 14:45

Ο Τάσος Σωτηράκης, ως Γκούμας, δίνει μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο You για τη ζωή του πριν από την υποκριτική, για τις απώλειες, τα παιδικά του χρόνια, τις οικογένειές τους, τη φιλία με τον Βασίλη Μπισμπίκη. Φυσικά, παίρνει θέση απέναντι στις πρόσφατες καταγγελίες για κακοποίηση, που κλονίζουν τον χώρο του θεάτρου, τις τελευταίες ημέρες.

Η πρώτη σου επαφή με τον Βόσκαρη, δηλαδή τον Βασίλη Μπισμπίκη, δεν ήταν στις «Άγριες Μέλισσες»…

Η γνωριμία μας κρατά από το 2004, πάντα θέλαμε να συνεργαστούμε, αλλά τελικά βρεθήκαμε στην παράσταση με τον Άρη Βελουχιώτη. Και μετά βρεθήκαμε στη σειρά, χωρίς αρχικά να γνωρίζει ότι θα συμμετείχα και εγώ. Περνούσαμε πολύ ωραία στα γυρίσματα, γιατί με τον Βασίλη έχουμε πια μια φιλική σχέση μεταξύ μας, κάναμε πολύ συχνά την πλάκα μας.

Ως Γκούμας, πάντως, θα τον οδηγήσεις στη φυλακή;

Δεν είμαι μόνο μάρτυρας, αλλά, λόγω και των δικών μου ευθυνών, θα βρεθώ και εγώ κατηγορούμενος. Περιμένω πώς και πώς τα σενάρια για να δω πώς θα εξελιχθεί το δικαστήριο. Ο Γκούμας είναι ένας ρόλος που έχει ρωγμές, ήταν πολύ ωραία η ιδέα της σεναριογράφου Μελίνας Τσαμπάνη και του Πέτρου Καλκόβαλη. Εκεί που ήταν σκληρός με τις κρατούμενες, βλέποντας τι πέρασε η Λενιώ στα χέρια του και έχοντας δύο κόρες, άλλαξε ο χαρακτήρας του, γι’ αυτό και ήρθε σε σύγκρουση με τον Βόσκαρη.

Ο κόσμος πώς σε αντιμετώπιζε μετά την αναγνωρισιμότητα της σειράς;

Γέλασα πολύ με αυτά που έγραφαν στα social media. Ενώ στην αρχή με έβριζαν, όταν μετά άλλαξα, έγραψε κάποιος «Α, ρε Γκούμα, είσαι το πιο τίμιο μουστάκι!»