Quantcast

Ταβέρνα «Κάτω Πόρτα»: Εκεί που τίποτα δεν είναι τυχαίο!

6 Αυγούστου 2025 17:01

 

Ήταν έτοιμος να φύγει για Αμερική, όμως ο Νίκος Λουφάκης έμεινε στη Χίο και 27 Ιουλίου του 2016 άνοιξε το μαγαζί. Η “Κάτω Πόρτα” των Ολύμπων, δεν είναι απλώς ένας γευστικός προορισμός… είναι ένα κομμάτι της ψυχής του νησιού! 

Από το ζυμωτό ψωμί που ζυμώνει ο ίδιος, μέχρι το κατσικάκι που λιώνει στο στόμα, όλα εδώ έχουν φτιαχτεί με γνώση, αγάπη και μεράκι. Το συκώτι, είτε στη σχάρα είτε τηγανητό, τόσο μαλακό που δε χρειάζεται μαχαίρι. Η τηγανιά κοτόπουλο εξαιρετική. Η μαστελόπιτα με μπαστρουμά μυρίζει Χίο και παράδοση. Κι αν δεν έχεις δοκιμάσει τη βρακωμένη φέτα με μέλι, τότε κάτι σου λείπει. Τα μαγειρευτά του θα σου θυμίσουν το φαγητό της γιαγιάς ή της μάνας σου…. ή κάποιον που αγάπησες πολύ. Κι όλα τα παραπάνω γύρω από το πηγάδι της Κάτω Πόρτας του χωριού,  κάτω από την σκιά τις μουριάς.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ταβέρνα «Κάτω Πόρτα»: Εκεί που τίποτα δεν είναι τυχαίο!