Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ο μπάτλερ του αποκάλυψε στιγμιότυπα από τη ζωή του

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

23 Ιανουαρίου 2023 09:22

Ο Στάθης Παπαχριστοφίλου υπήρξε για δύο χρόνια μπάτλερ του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και αποκάλυψε πώς ήταν σαν άνθρωπος στην προσωπική του ζωή ο πρώην μονάρχης, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του MEGA, «Χαμογέλα και Πάλι», ο Κωνσταντίνος και η τέως βασιλική οικογένεια τον υποδέχτηκε με ιδιαίτερο σεβασμό και έκανε λόγο για μία υποδειγματική οικογένεια, με βαθιές αρχές.

«Με υποδέχτηκαν στο Πόρτο Χέλι και είχα την τιμή να έχω μερικούς από τους καλύτερους δασκάλους που θα μπορούσα να έχω. Ως τέτοιους τους αναγνωρίζω και ως τέτοιους τους τιμώ», δήλωσε αρχικά ο Παπαχριστοφίλου.

«Εάν ακούσετε έναν μπάτλερ να λέει γαργαλιστικές λεπτομέρειες για τη ζωή των εργοδοτών του να τον απολύσετε πάραυτα. Πιστεύω ότι στους τίτλους τέλους όλων μας αναλογεί ένας σεβασμός.

Ο σεβασμός με τον οποίον μου φέρθηκαν και αντιμετώπισαν επαγγελματικά τη συνεργασία μας ήταν ο ευγενέστερος που έχω δει. Δεν άκουσα ποτέ την προστακτική. Είναι μία οικογένεια με πολύ βαθιές αρχές και νομίζω ότι ο πόνος που είδατε να αποτυπώνεται στο πρόσωπο της Άννας Μαρίας ήταν πολύ ανθρώπινος».

Ο Παπαχριστοφίλου ανέφερε πως η Άννα Μαρία ήταν ο πυλώνας της οικογένειας, ενώ ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος αποτέλεσε το πρότυπο του τρυφερού πατέρα.

«Θεωρώ ότι υπήρξε υποδειγματική οικογένεια, με τη μητέρα να είναι ο πυλώνας όλων αυτών. Μία μητέρα που πραγματικά αγκάλιαζε παιδιά, εγγόνια και πολλούς συγγενείς. Η σχέση του τέως με τα παιδιά ήταν η κλασική σχέση ενός πολύ τρυφερού μπαμπά. Η αγάπη προς όλα του τα παιδιά, ειδικά στα εγγόνια του, ήταν υποδειγματική», τόνισε.

Μεγάλη ήταν η αγάπη του Κωνσταντίνου για τη θάλασσα, με τον μπάτλερ του να δηλώνει στο MEGA πως η ρουτίνα του ήταν τα καθημερινά ταξίδια με το αγαπημένο του σκάφος, την «Αφρόεσσα».

«Η θάλασσα ήταν ένα στοιχείο της ζωής τους. Η θάλασσα, το στοιχείο του νερού, ήταν ένας υπέροχος συνδετικός κρίκος», κατέληξε ο Παπαχριστοφίλου.