Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Αύριο το μνημόσυνο – Ποιοι θα δώσουν το «παρών»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

17 Φεβρουαρίου 2023 10:35

Όλα είναι έτοιμα για το 40ήμερο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου στη Μητρόπολη Αθηνών.

Τα μέτρα ασφαλείας για το 40ήμερο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, θα είναι αυστηρά. Τριακόσιοι αστυνομικοί θα περιφρουρούν την περιοχή, από νωρίς το πρωί, ενώ η Μητροπόλεως θα είναι κλειστή.

Φυσικά, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους γύρω δρόμους.

Στην Αθήνα έφθασε την Τετάρτη ο Παύλος με τη Μαρί Σαντάλ. Στην Ελλάδα βρίσκονται και η αδελφή του τέως βασιλιά, Σοφία.

Επιθυμία της οικογένειας είναι τα αποκαλυπτήρια του τάφου του τέως βασιλιά να γίνουν την Κυριακή, στο τρισάγιο που θα πραγματοποιηθεί στο Τατόι, παρουσία της συζύγου του Άννας Μαρίας, των παιδιών και των καλεσμένων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τελευταία κατοικία του Κωνσταντίνου B’ δεν θα διαφέρει σχεδιαστικά και πολύ από τους τάφους των γονιών του Παύλου και Φρειδερίκης, οι οποίοι βρίσκονται μόλις λίγα μέτρα μακριά και είναι στο ίδιο περίπου επίπεδο με το έδαφος. 

Ο Παύλος που επέστρεψε στην Αθήνα, μένει στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, τα παιδιά του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ δεν θα παρευρεθούν στο μνημόσυνο.

Αυτήν τη φορά δεν θα υπάρξουν αφίξεις γαλαζοαίματων όπως συνέβη στην κηδεία. Δίπλα στην Άννα Μαρία και τα πέντε παιδιά της θα βρεθεί η επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και η μικρότερη αδερφή της, Ειρήνη.

Παράλληλα, ανάμεσα στους συνολικά 250 καλεσμένους, είναι συμμαθητές και φίλοι του Κωνσταντίνου, πολλοί από τους οποίους δεν είχαν δώσει το «παρών» στην κηδεία του.

Κατά πληροφορίες, μετά το μνημόσυνο η οικογένεια του τέως βασιλιά θα υποδεχτεί τους καλεσμένους της στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για καφέ. Δεν θα υπάρξει γεύμα ή κάποια δεξίωση σε ξενοδοχείο, όπως έγινε μετά την κηδεία.

Στη Μητρόπολη Αθηνών, ο Παύλος αναμένεται και πάλι να βρίσκεται στην είσοδο για την υποδοχή ορισμένων εκ των προσκεκλημένων.

Ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ θα παραμείνουν στην Ελλάδα και μετά το μνημόσυνο και μέσα σε αυτές τις ημέρες είναι πολύ πιθανό ο Παύλος να κάνει την πρώτη του δήλωση μπροστά στις κάμερες, με την αγορά ακινήτου στην Αθήνα, όπως τονίζει το στενό του περιβάλλον, να βρίσκεται πάντα στα υπόψιν.