Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ζημιές στον τάφο στο Τατόϊ

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

28 Ιανουαρίου 2023 09:40

Ζημιές προκλήθηκαν στον τάφο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας!

Το προχθεσινό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε ολόκληρη τη χώρα, προκάλεσε ζημιές και στον τάφο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι.

Η κάμερα της εκπομπής «Live News» του MEGA, βρέθηκε στο σημείο και φαίνεται στα πλάνα, οι ζημιές έχουν ήδη επισκευαστεί.

Υπήρξαν κάποιες τρύπες στο μπετό που σκέπαζε τον τάφο περιμετρικά, ενώ είχαν δημιουργηθεί και μικρές λιμνούλες.

Η εικόνα είναι σαφώς πολύ καλύτερη ωστόσο πρέπει να ολοκληρωθούν ορισμένες λεπτομέρειες.

Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την κηδεία του αδελφού της, τέως βασιλιά Κωνσταντίνου πραγματοποίησε η βασίλισσα της Ισπανίας.

Η βασίλισσα Σοφία βρέθηκε στην Τενερίφη στην πρώτη της επίσημη εμφάνιση μετά την επιστροφή της από την Ελλάδα και την απώλεια του αδελφού της.

Ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε ντυμένη στα μαύρα όταν βρέθηκε στην Τράπεζα Φαγητού «Los Llanos de Aridane».

Λίγη ώρα νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, είχε συνάντηση με την Ένωση Τραπεζών Φαγητού της Τενερίφης για να δει μάθει πώς ακριβώς λειτουργεί.

Υπενθυμίζεται πως η Σοφία ταξίδεψε στην Αθήνα όταν επιδεινώθηκε η κατάσταση υγείας του αδελφού της, βασιλιά Κωνσταντίνου.

Παράμεινε στην ελληνική πρωτεύουσα και ήταν συνεχώς στο πλευρό της οικογένειάς της μέχρι και το τρισάγιο που τελέστηκε εννέα ημέρες έπειτα από τον θάνατό του.

Μάλιστα, έδειξε φορτισμένη πάνω από τα μνήματα των γονιών της, του βασιλιά Παύλου και της Φρειδερίκης, όταν βρέθηκε στο Τατόι για την κηδεία και το μνημόσυνο.

«Η βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, βιώνει μια πολύ ταραχώδη αρχή του χρόνου. Η μητέρα του βασιλιά Φελίπε ταξίδεψε στην Ελλάδα για να συνοδεύσει τον αδερφό της στην τελευταία του κατοικία. Αυτές είναι δύσκολες μέρες για τη μονάρχη», μετέδωσε εκείνες τις ημέρες η ισπανική τηλεόραση, που κάλυψε την επίσκεψή της στην Αθήνα.

Από την πλευρά του, το ισπανικό περιοδικό «Hola» αφιέρωσε στη Σοφία το εξώφυλλό του, με φωτογραφία από την κηδεία του αδερφού της, γράφοντας ότι η βασιλική οικογένεια επανενώθηκε στο «ύστατο χαίρε» προς τον Κωνσταντίνο.