Θάλεια Ματίκα: «Με τον Φιλιππίδη έχουμε διακόψει τις σχέσεις μας πολλά χρόνια»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

8 Σεπτεμβρίου 2022 09:20

H Θάλεια Ματίκα ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα;» του ΟΡΕΝ και μίλησε για το κίνημα metoo στην Ελλάδα καθώς και για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η ηθοποιός Θάλεια Ματίκα είπε αρχικά: «Νομίζω ότι όλοι σοκαριστήκαμε όταν έγιναν γνωστά όλα αυτά για τον χώρο του θεάτρου αλλά νομίζω ότι ήταν ένα σπουδαίο βήμα αυτό που έγινε.

Όχι μόνο για να γίνουν ξεκαθαρίσματα αλλά και για να βρουν τη δύναμη κι άλλοι άνθρωποι να μιλήσουν. Επειδή παρακολουθώ την επικαιρότητα, βλέπω ότι κι άλλοι άνθρωποι βγαίνουν πλέον και μιλάνε πιο εύκολα. Υπάρχει πάρα πολύς δρόμος ακόμα.

Έγινε όμως μια αρχή που δεν αφορά μόνο το θέατρο αλλά όλους τους χώρους. Απλώς εμείς φαινόμαστε λίγο παραπάνω και επειδή και τα ονόματα που βγήκαν ήταν πολύ γνωστά, έγινε αυτός ο ντόρος.

Μακάρι να αλλάξει λίγο και η δομή στη Δικαιοσύνη, η Αστυνομία να λαμβάνει λίγο πιο σοβαρά τις καταγγελίες όταν γίνονται και η Ελλάδα να γίνει λίγο πιο φιλική ως προς τα θύματα».

Στη συνέχεια, η ηθοποιός αναφέρθηκε στον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος την πάντρεψε με τον Τάσο Ιορδανίδη αλλά και και στο σοκ που υπέστη όταν άρχισε να διαβάζει τις καταγγελίες των σεξουαλικών εγκλημάτων σε βάρος του και σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης μας πάντρεψε στο δημαρχείο όταν παντρευτήκαμε με τον Τάσο. Εγώ με τον Πέτρο –το έχω ξαναπεί– είχαμε διακόψει την επικοινωνία εδώ και μια δεκαετία.

Με σόκαραν εξίσου όλες οι καταγγελίες γιατί και ο Λιγνάδης ήταν καθηγητής του Τάσου και με τον Γιώργο Κιμούλη έχω συνεργαστεί. Καλώς ή κακώς ήταν άνθρωποι που ήμασταν πολλά χρόνια στον χώρο και γνωριζόμασταν.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που βγήκαν, είναι άνθρωποι που είχε ακουστεί στο χώρο ότι είναι άνθρωποι δύστροποι, με προβλήματα, με κακές συμπεριφορές.

Εγώ προσωπικά, για τέτοιου είδους σεξουαλικά εγκλήματα για τα οποία κατηγορούνται οι δυο, δεν είχα ιδέα. Εκεί πραγματικά έπαθα σοκ. Όταν άρχισα να διαβάζω τις καταγγελίες λέω, δεν είναι δυνατόν» σημείωσε.