Θανάσης Αλευράς: «Είμαι έτοιμος για ωραία πράγματα στη ζωή μου»

Συντάκτης: Newsroom

30 Ιουνίου 2022 08:25

Θανάσης Αλευράς: «Είμαι έτοιμος για ωραία πράγματα στη ζωή μου»
Ο Θανάσης Αλευράς ήταν ο καλεσμένος της Τετάρτης για την εκπομπή Στούντιο 4 της ΕΡΤ και μίλησε για την παράσταση που συμμετέχει στο θέατρο, για τα παιδικά του χρόνια και τους φίλους του

Ο Θανάσης Αλευράς αρχικά ανέφερε τη σχέση των γονιών του και τον γάμο τους όταν αυτός ήταν στην έκτη δημοτικού, αφού εκρεμμούσε το διαζύγιο του πατέρα του από τον πρώτο του γάμο.

«Ο πατέρας μου είχε έναν πρώτο γάμο, δεν είχαν τελειώσει τότε οι διαδικασίες, τα διαζύγια δεν έβγαιναν εύκολα. Βγήκε το διαζύγιο και μετά βαρέθηκαν. Ήμασταν ήδη οικογένεια, ήρθα κι εγώ…
Κάποια στιγμή λένε δεν το κάνουμε; Αλλά εγώ ήμουν πια έκτη δημοτικού. Φόρεσα γραβάτα πρώτη φορά. Σε αυτή τη φωτογραφία που έχουν όλα τα ζευγάρια είμαι κι εγώ. Νόμιζα αρχικά ότι ήταν δικό μου το event και στενοχωρήθηκα που δεν μου έφεραν δώρο.

Μετά κατάλαβα ότι αυτό ήταν και λίγο μπροστά για την εποχή. Ο καθένας η πρώτη εικόνα που έχει για τον κόσμο, η πρώτη ανάγνωση, είναι το σπίτι του», δήλωσε ο Θανάσης Αλευράς.

Η έκθεση που δεν διαβάστηκε ποτέ στην τάξη

«Ο δάσκαλός μου δεν διάβασε την έκθεση γιατί δεν του άρεσε, ήταν πολύ συντηρητικός. Η έκθεση ήταν πώς θα περάσουμε το καλοκαίρι, πώς φανταζόμαστε το γυμνάσιο κλπ. Κι εγώ είχα μείνει στο γεγονός ότι έχουμε ετοιμασίες γιατί παντρεύεται η μαμά με τον μπαμπά. Για έναν ψάλτη του 1989 πολύ συντηρητικό αλλά υπέροχο δάσκαλο, δεν ήθελε να τη διαβάσει και να την ακούσουν τα άλλα παιδιά μη σοκαριστούν.

Με ενόχλησε γιατί δεν καταλάβαινα ποιο είναι το πρόβλημα. Και όντως δεν υπήρχε», συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

Τα δύο χρόνια αποχής από το θέατρο τον βοήθησαν

«Με βοήθησαν τα δύο χρόνια που πήρα απόσταση από το θέατρο και είδα ότι στερήθηκα πράγματα από την προσωπική μου ζωή. Δεν είναι απλό. Είπα ότι θα κάνω πιο στοχευμένα πράγματα. Με βοήθησε να πάρω αποφάσεις και ο Μαραθώνιος που τον έτρεξα πριν από τρία χρόνια. Ξεπερνάς τα όριά σου. Καταλάβαινα ότι ο τρόπος που ζω δεν μου αρέσει πια. Κουράστηκα. Να παίζεις με πυρετούς, σπασμένα πόδια, με απώλειες. Ήταν δημιουργικά χρόνια αλλά δεν μου αρέσει να φάω τη ζωή μου στο θέατρο.
Είμαι σε μία φάση που μου αρέσει το μοίρασμα, η ανταλλαγή, η ηρεμία. Είναι εύκολο να βρεις ταίρι αν είσαι έτοιμος. Είμαι έτοιμος για ωραία πράγματα. Έκανα την προσωπική μου δουλειά εκεί που έπρεπε να αλλάξω την καθημερινότητά μου. Έχω ωραία φόρα να ζήσω ωραία πράγματα» είπε.

Μιλώντας για τους φίλους του με τους οποίους μοιράζονται πολλά, ακόμη και τις διακοπές τους, αποκάλυψε ότι ο πιο δύσκολος από την παρέα που έχει με τη Ζέτα Μακρυπούλια, τον Νίκο Μουτσινά και την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου είναι ο Νίκος Μουτσινάς!