Θανάσης Αλευράς: «Στερήθηκα πολλά για το θέατρο, είναι πρωταθλητισμός»

Συντάκτης: Newsroom

7 Ιουνίου 2022 19:15

Θανάσης Αλευράς: «Στερήθηκα πολλά για το θέατρο, είναι πρωταθλητισμός»

Ο Θανάσης Αλευράς  συναντήθηκε με τη Νάντια Ρηγάτου και παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι με τη Μάριον του Open, σχετικά με την παράσταση που πρωταγωνιστεί το καλοκαίρι

Ο Θανάσης Αλευράς  εκτός από τη νέα του παράσταση, αναφέρθηκε στην απουσία του από τις θεατρικές παραστάσεις για δύο χρόνια.

«Έχω περίπου δυο χρόνια να παίξω στο θέατρο αλλά δεν μου έλειψε καθόλου. Πριν από τον κορονοϊό είχα πάρει την απόφαση να κάνω πια θέατρο πολύ λίγο γιατί το κάνω πάρα πολλά χρόνια και οι απαιτήσεις είναι τεράστιες.

Στερήθηκα πολλά πράγματα από την προσωπική μου ζωή και τώρα θέλω να φτιάξω μια άλλη ρουτίνα, μια άλλη καθημερινότητα. Μου αρέσει δηλαδή τρεις μήνες που θα κάνουμε την παράσταση στο Άλσος και μετά πάλι σε άλλα πράγματα».

Ο Θανάσης Αλευράς απαρίθμησε τις θυσίες που κάνει ένας ηθοποιός για το θέατρο

«Τα πάντα στερήθηκα για το θέατρο. Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, το θέατρο είναι πρωταθλητισμός. Αυτό σημαίνει να είσαι καλά, να είσαι υγιής, να μην αρρωσταίνεις, να μην τρως, να μην ξενυχτάς.

Έχουν υπάρξει αρκετές δύσκολες μέρες που έπρεπε να είμαι στο θέατρο. Να έχω αρρωστήσει, να είμαι με πνευμονία, πυρετό και ενέσεις για να παίξω. Έχω παίξει ακόμα σε θανάτους, χωρισμούς και σε όλες αυτές τις δύσκολες μέρες που απλά δεν θέλεις να επικοινωνήσεις τίποτα».

«Σε κάθε παράσταση κάπου θα βρω και θα πέσω! Δεν ξέρω γιατί, κάτι πατάω, κάτι κολλάω και θα φύγει η σόλα. Κάτι θα γίνει και θα πέσω». Είπε χαμογελώντας για το συνηθισμένο του «απρόοπτο».

 

Για την παράσταση της Δήμητρας Παπαδοπούλου που συμμετέχει είχε πει

«Φέτος στο θέατρο «Άλσος» αναμένεται να γίνει μεγάλο πανηγύρι, ξανασυναντώ την Δήμητρα Παπαδόπουλου & εκλεκτούς συνάδελφους. Είχα πει ότι δεν θα κάνω συνέχεια θέατρο, άλλα σε αυτή τη δουλειά δεν μπορείς να πεις όχι. Στα 40 μετά από τόσο θέατρο λες πως υπάρχει και μία ζωή εκεί έξω, κουράστηκα από τις απαιτήσεις του θεάτρου»