Οικονομάκου-Τσερέλα:Το επόμενο βήμα στη σχέση τους
7 μήνες μετά τον χωρισμό της με τον Φίλιππο Μιχόπουλο και 5 μήνες μετά την δημοσιοποίηση της νέας σχέσης της με τον μπασκετμπολίστα Μπρούνο Τσερέλα, η Αθηνά Οικονομάκου φαίνεται να […]
17 Απριλίου 2022 15:59
Θανάσης Κατερινόπουλος: «Ανθρώπινο χέρι προκάλεσε και τους τρεις θανάτους»
«Η σύλληψη της κυρίας Πισπιρίγκου έγινε κατόπιν εντολής του εισαγγελέα επειδή υπήρχαν στοιχεία για την περίπτωση της Τζωρτζίνας.
Η αστυνομία κάνει προσαγωγές για δύο λόγους. Ο ένας είναι οι προσαγωγές υπόπτων και ο άλλος, όπως σε αυτή την περίπτωση, κατόπιν εισαγγελέα, καθώς υπάρχουν στοιχεία τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει ολοκληρωθεί η υπόθεση. Πιστεύω ότι όταν ολοκληρωθεί η ανάκριση θα συμπληρωθούν τα πάντα.
Η εκτίμησή μου είναι ότι κάποια στιγμή θα υπάρξουν κι άλλες προσαγωγές, ανάλογα με τα στοιχεία που θα προκύψουν.
Αυτή τη στιγμή η υπόθεση πάει λίγο πίσω με το θέμα των ιατροδικαστών, καθότι ο εισαγγελέας ζήτησε να διοριστούν νέοι για την επανεξέταση που αφορά τα άλλα δύο παιδιά» εξηγεί στο Οκ.
«Στην αρχή συστήθηκε μια άτυπη επιτροπή για τους θανάτους των παιδιών»
«Στην αρχή συστήθηκε μια άτυπη επιτροπή για τους θανάτους των παιδιών, όπως διαβάζουμε αυτές τις μέρες. Η λέξη “άτυπη” τα λέει όλα.
Κι αυτό διότι ένας ιατροδικαστής διορίζεται κατόπιν παραγγελίας από τις αρμόδιες αρχές. Η άτυπη επιτροπή δεν είχε καμία παραγγελία από τις αρχές.
Συστάθηκε από την ίδια την υπηρεσία και για αυτό τον λόγο η όποια απάντηση αφορά την επιτροπή αυτή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί δικονομικά γιατί δεν υπήρξε διορισμός. Τώρα πλέον διατάχθηκε διορισμός νέων ιατροδικαστών νομότυπα και θα περιμένουμε τα αποτελέσματά τους.
Αν υπάρχουν ευθύνες ή παραλήψεις, δεν θα το κρίνω εγώ, αλλά οι αρμόδιοι εισαγγελείς. Υπάρχει όμως θέμα εδώ που μπάζει κενά.
Δεν ξέρω τι συμβαίνει στον ιατροδικαστικό κλάδο και ποια είναι η ιεραρχία τους. Βεβαίως υπάρχει ένας προϊστάμενος, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις θα έπρεπε να υπάρχει κι ένα δεύτερο επίπεδο αξιολόγησης κάποιων ιατροδικαστικών εξετάσεων.
Τι θέλω να πω με αυτό; Αν εδώ ήταν θεσμοθετημένο και δεύτερο επίπεδο, θα μπορούσε να γίνει μια προσφυγή σε ανώτερο όργανο και να εξεταστούν τα αποτελέσματα, ώστε να μη χρειαστεί να διοριστούν νέοι ιατροδικαστές. Χωρίς να είμαι σίγουρος, φαίνεται από το οργανόγραμμά τους ότι αυτό δεν υπάρχει».
«Ανθρώπινο χέρι προκάλεσε και τους τρεις θανάτους»
«Αν αποδειχτεί ότι το έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου, θεωρώ δύσκολο να το έχει κάνει μόνη της. Να έχετε όμως υπόψη σας ότι και η ανοχή ή η αποσιώπηση ενός εγκλήματος για αυτούς που γνωρίζουν το έγκλημα είναι ποινικό αδίκημα.
Δεν μπορώ λοιπόν να πιστέψω ότι δεν πέρασε από το μυαλό κανενός τίποτα. Δεν λέω απαραίτητα ότι συμμετέχουν κι άλλοι.
Αλλά εδώ δεν αναφερόμαστε σε κάτι που έγινε μία φορά. Έγιναν τρία εγκλήματα. Και το λέω αυτό πιστεύοντας ότι τις επόμενες μέρες θα αποδειχτεί και ιατροδικαστικά ότι μπήκε ανθρώπινο χέρι που προκάλεσε τους θανάτους και των τριών παιδιών.
Έγινε λοιπόν μία, έγινε δύο, έγινε τρεις. Δεν προβληματίστηκε κανένας από αυτούς τους ανθρώπους; Τι γίνεται εδώ; Για παράδειγμα, ο Ανδρέας Ηλιάδης (σ.σ. ο εντατικολόγος και διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας) στην κατάθεσή του μίλησε ούτε λίγο ούτε πολύ για σύνδρομο Μινχάουζεν. Κάπου προβληματίστηκε.
Λάθος του, κατά τη δική μου εκτίμηση, που δεν δικαιολογείται για επιστήμονα του δικού του βεληνεκούς, το γεγονός ότι ενημέρωσε το Χαμόγελο του Παιδιού αντί να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές.
Αν δεν ήθελε να πάει στην αστυνομία, γιατί μπορεί να είχε πρόβλημα και να μην την εμπιστεύεται, έπρεπε να πάει στον εισαγγελέα να αναφέρει αυτά που έγιναν.
Θέλω να καταλήξω λοιπόν ότι δεν γίνεται να το αντιλήφθηκε ο κύριος Ηλιάδης ότι κάτι δεν πάει καλά και να μην αντιλήφθηκε κανείς κάτι από το περιβάλλον της.
Και δεν πιστεύω ότι ήταν μόνο ο κύριος Ηλιάδης αλλά και άλλοι από το νοσηλευτικό προσωπικό, με τους οποίους θα το κουβέντιασε και σίγουρα θα αποκόμισαν την ίδια άποψη. Ένας, βρε παιδιά, δεν βρέθηκε να πάει να το καταγγείλει; Θα κινούνταν ο εισαγγελέας αυτεπάγγελτα σε αυτή την περίπτωση και ίσως θα είχαμε αποφύγει τους άλλους θανάτους».
«Δεν υπάρχει ρουφιανιά στην απώλεια της ανθρώπινης ζωής»
«Αν δεν είχε πάρει την έκταση αυτή ο θάνατος του τρίτου παιδιού, πολύ φοβάμαι ότι θα είχε κλείσει αυτή η υπόθεση σαν ένας αιφνίδιος θάνατος αγνώστου αιτιολογίας.
Για κάποια θέματα λοιπόν θα πρέπει να απευθυνόμαστε στις αρχές, να βγαίνουν στη δημοσιότητα και να μη λειτουργούμε με τη λογική “εγώ ρουφιάνος δεν γίνομαι”.
Δεν υπάρχει ρουφιανιά στην απώλεια της ανθρώπινης ζωής. Για όνομα του Θεού και της Παναγίας! Η παρανομία αυτού του βεληνεκούς όταν καταγγέλλεται δεν είναι ρουφιανιά και αυτή η νοοτροπία θα πρέπει κάποια στιγμή να φύγει από το κεφάλι μας».