Θανάσης Κουρλαμπάς: «Είχα την τύχη να κάνω ένα ιδιαίτερο ρόλο στις Άγριες Μέλισσες. Μου αρέσουν οι ρόλοι του κακού»

Δημοσιεύθηκε: 15 Απριλίου 2021 15:45
Θανάσης Κουρλαμπάς: «Είχα την τύχη να κάνω ένα ιδιαίτερο ρόλο στις Άγριες Μέλισσες. Μου αρέσουν οι ρόλοι του κακού»

Ο ηθοποιός Θανάσης Κουρλαμπάς βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, Μεσάνυχτα. Μίλησε για την οικογένειά του, για το θέατρο, για τις Άγριες Μέλισσες…

Θανάσης Κουρλαμπάς: «Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μου είναι το θέατρο. Έχω περάσει δύσκολα όταν δεν πήγαινε η παράσταση καλά αλλά όλο κάτι γίνεται… κάτι μαγικό. Όταν πάτησα για πρώτη φορά στο σανίδι, ένιωσα ένα πολύ περίεργο συναίσθημα», δήλωσε στην Ελεονώρα Μελέτη μιλώντας για την πορεία της ζωής του.

Έχασε τον πατέρα του σε εφηβική ηλικία από καρδιά. «Ο πατέρας μου πέθανε στην εφηβεία μου. Καταλαβαίνεις ότι χάνεις ένα σύμμαχο εκείνη τη στιγμή. Είναι μοναδική η σχέση πατέρα γιου. Καλύπτει άλλου είδους κενά. Χτίζει άλλες μεριές του χαρακτήρα του αγοριού. Η μητέρα και η αδελφή μου με στήριξαν.

Η μητέρα του τον στήριξε στην απόφασή του να γίνει ηθοποιός, ενώ μέσα από αυτόν τον χώρο γνώρισε τη σύζυγό του.

«Η Αθηνά η σύζυγός μου, είναι θεατρολόγος και είχε έρθει στο θέατρο για ένα πρότζεκτ και γνωριστήκαμε. Είμαστε μαζί από το 2003 και μου αρέσει να έρχεται στις πρεμιέρες μου να μου λέει τη γνώμη της».

Για τη συμμετοχή τους στις «Άγριες Μέλισσες»:  «Είχα την τύχη να κάνω ένα ιδιαίτερο ρόλο στις Άγριες Μέλισσες. Μου αρέσουν οι ρόλοι του κακού γιατί είναι πεδίο που μπορείς να ψάξεις πράγματα που είναι απομακρυσμένα και να τα κάνεις αλήθεια».

Τα παιδιά του είναι αυστηροί κριτές. « Έρχονται και με βλέπουν. Είναι ισχυρό το συναίσθημα να σε βλέπουν τα παιδιά σου. Δεν θέλει κανένα από τα παιδιά μου να ασχοληθεί με την υποκριτική, έχουν τα ταλέντα τους. Η κόρη μου είναι καλή στα φιλολογικά και τη μουσική και ο γιος μου ασχολείται με το μπαλέτο. Με άφησε λίγο έκπληκτο που αναπαράχθηκε τόσο αυτό. 

Αυτό που έχω να πω μόνο είναι ότι όταν ένα παιδί δείχνει ένα χάρισμα και αγάπη σε κάτι, ο γονιός πρέπει να το ενισχύσει και να είναι δίπλα του, ώστε αυτό να ανθίσει. Η ζωή μου με έφερε εδώ κι η δουλειά μου ήταν επιλογή μου, οπότε και τα παιδιά έχουν πάρει από τους γονείς να κάνουν την επιλογή τους. Έτσι έχουν πιθανότητες να ευτυχήσουν. Όταν βλέπω το γιο μου να κάνει μπαλέτο τον βλέπω ευτυχισμένο. Θέλω τα παιδιά μου να κάνουν πράγματα που τα κάνουν ευτυχισμένα. Τώρα που μπαίνουμε στη φάση της εφηβείας προσπαθώ να παίξω το σωστό ρόλο στη ζωή τους. Πιο μικρά με έκαναν ότι ήθελαν».

Τα αρνητικά σχόλια που δέχεται για την επιλογή του να κάνει αυτό που αγαπά

Ο 13χρονος γιος του ηθοποιού κάνει μπαλέτο από μικρή ηλικία.

«Υπήρξε άνθρωπος στο σχολικό περιβάλλον του μου είπε «εντάξει, βάλτο να παίξει μπάλα”. Αν θέλει το παιδί να παίξει μπάλα, θα παίξει. Το σώμα του μίλαγε, οποιοδήποτε συναίσθημα το μετέφερε εκεί».

«Στην ηλικία που είναι τώρα το παιδί λέει πως θέλει να το κάνει και θέλει να το βάλει στη ζωή του όλο και περισσότερο και αυτό νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό» ανέφερε ο γνωστός ηθοποιός ενώ ανέφερε βλέποντας τα μαθήματα του γιου του αντιλήφθηκε ότι ο κλασικός χορός είναι μαγικό και ευγενικό πράγμα.

Δώστε σε ζωή σε αυτό που ονειρεύεστε με τα έπιπλα GAND.