Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Το ένστικτο δεν μας οδηγεί πάντα στα σωστά πράγματα»

Συντάκτης: Newsroom

5 Αυγούστου 2022 08:00

Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Το ένστικτο δεν μας οδηγεί πάντα στα σωστά πράγματα»

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης μίλησε για την παράσταση «Κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου που πρωταγωνιστεί και περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα

Παράλληλα ο Θανάσης Τσαλταμπάσης περιέγραψε στον Παναγιώτη Μουλόπουλο για το περιοδικό My Tv, τη χρονιά που πέρασε.

Τι πρόσημο σου άφησε η σεζόν που πέρασε σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο;

Το πρόσημο που μου άφησε η σεζόν που πέρασε είναι θετικό, γιατί η παράσταση μας είχε μεγάλη προσέλευση και περάσαμε μια ωραία καλλιτεχνική περίοδο. Επιπλέον, υπήρξε κινητικότητα στα πράγματα και δέχθηκα κάποιες ενδιαφέρουσες προτάσεις και στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Σε προσωπικό επίπεδο, είμαι αρκετά καλά τα τελευταία χρόνια. Δεν διαταράχτηκε κάτι.

Καταλαβαίνεις πότε ένας ρόλος σού ταιριάζει και του ταιριάζεις ή εμπιστεύεσαι το ένστικτο σου;

Εμπιστεύομαι το ένστικτο μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πάντα μας οδηγεί στα σωστά πράγματα. Βέβαια, μέχρι τώρα και όσο αφορά τα καλλιτεχνικά, με έχει οδηγήσει κατά 99% σε καλό δρόμο. Έτσι, καταλαβαίνω ότι ο ρόλος μού ταιριάζει ή του ταιριάζω που και αυτό είναι σχετικό. Για παράδειγμα, στον «Κατά φαντασίαν ασθενή», ο Αργκάν, τον οποίο υποδύομαι, είναι ένας ηλικιωμένος άνθρωπος, εύπορος, που νομίζει ότι είναι άρρωστος και τον εκμεταλλεύονται. Αντικειμενικά, δεν ταιριάζει στην εικόνα μου αλλά η όλη αίσθηση μου πάει. Είναι μια μαγική αίσθηση που συμβαίνει μόνο στο θέατρο.

Στο ξεκίνημά του έκανε εκπομπές σε τοπικό κανάλι της Κοζάνης

«Έκανα εκπομπές σε κανάλι της Κοζάνης. Όταν έφυγα από την Κοζάνη πήγα ένα βράδυ και πήρα τις κασέτες -δεν το έχω πει ποτέ- “κάτσε μην γίνω ποτέ γνωστός”. Μόνο εγώ τα έχω. Γι’ αυτό και μετά έγινα ηθοποιός. Είχε πολλή επιτυχία. Έγινα πάρα πολύ γνωστός. Είχα συνηθίσει να με κοιτάνε. Ήμουν η φίρμα του χωριού. Ήμουν όλη τη μέρα κάθε μέρα για αυτή την εκπομπή».