Θαύμα!!! Θα «αναστήσουν» ψηφιακά τον Τζέιμς Ντιν

Δημοσιεύθηκε: 08/11/2019 18:16
Θαύμα!!! Θα «αναστήσουν» ψηφιακά τον Τζέιμς Ντιν

Έχουν περάσει 64 χρόνια από τον θάνατο του Τζέιμς Ντιν. Κι όμως, ακόμη και σήμερα αποτελεί πηγή έμπνευσης. Τουλάχιστον για δύο σκηνοθέτες που σχεδιάζουν να τον «αναστήσουν» κινηματογραφικά.
Οι σκηνοθέτες Άντον Ερνστ και Τάτι Γκόλικ είδαν στο πρόσωπο του Τζέιμς Ντιν τον ιδανικό πρωταγωνιστή για το πολεμικό δράμα για το Βιετνάμ που ετοιμάζουν. Σύμφωνα με το «Hollywood Reporter», οι δύο σκηνοθέτες εξασφάλισαν τα δικαιώματα για να χρησιμοποιήσουν τη μορφή του ηθοποιού από την οικογένεια του Τζέιμς Ντιν, για την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος «Finding Jack» του Γκάρεθ Κρόκερ. Πρόκειται για την ιστορία ενός στρατιώτη, που δένεται με ένα λαμπραντόρ -τον Τζακ- κατά τη διάρκεια του πολέμου, αλλά τον διατάζουν να αφήσει τον τετράποδο φίλο του πίσω, όταν τα αμερικανικά στρατεύματα αποσύρονται.

Πώς θα «παίξει» ο Τζέιμς Ντιν στην ταινία;
Οι δημιουργοί της ταινίας θα χρησιμοποιήσουν υπάρχον κινηματογραφικό υλικό και φωτογραφίες, για να δημιουργήσουν στον υπολογιστή τη μορφή του Ντιν, ενώ ένας άλλος ηθοποιός θα «δανείσει» τη φωνή του. «Ψάξαμε παντού για να βρούμε τον τέλειο χαρακτήρα για αυτό τον ρόλο, που είναι πολύ περίπλοκος, και έπειτα από μήνες έρευνας πήραμε την απόφαση για τον Τζέιμς Ντιν», δήλωσε ο σκηνοθέτης Άντον Ερνστ.
«Μας τιμά πολύ η υποστήριξη της οικογένειάς του και θα λάβουμε κάθε προφύλαξη για να διασφαλίσουμε ότι η κληρονομιά του ως ένας εκ των πιο επικών κινηματογραφικών αστέρων θα προστατευθεί. Η οικογένειά του το βλέπει αυτό ως την τέταρτη ταινία του, εκείνη που δεν πρόλαβε να κάνει. Δεν θα απογοητεύσουμε τους θαυμαστές του», συμπλήρωσε.
Ο Τζέιμς Ντιν σκοτώθηκε, στα 24 χρόνια του, στις 30 Σεπτεμβρίου του 1955, σε τροχαίο με την Porsche Spyder που οδηγούσε, στην Καλιφόρνια. Είχε πρωταγωνιστήσει σε τρεις ταινίες, ήταν οι: «Ανατολικά της Εδέμ», «Επαναστάτης Χωρίς Αιτία» και «Ο Γίγας».