Θεραπείες και αισθητικές επεμβάσεις για τη νύφη

13 Φεβρουαρίου 2024 15:18

Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στη ζωή κάθε γυναίκας είναι ο γάμος της. Όλες θέλουν να είναι την ώρα του γάμου τους λαμπερές και όμορφες χωρίς ατέλειες. Εδώ παρεμβαίνει ο πλαστικός χειρουργός για να πραγματοποιήσει τις προσδοκίες τους.

Οι θεραπείες της τελευταίας στιγμής για μια λαμπερή παρουσία γίνονται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού και είναι:

Botox: Ενέσιμη θεραπεία που γίνεται σε συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου, όπως μέτωπο, μεσόφρυο, περιοχή γύρω από τα μάτια, οβάλ προσώπου και λαιμό. Διώχνει τις ρυτίδες και τη χαλάρωση, ώστε το πρόσωπο να φαίνεται ξεκούραστο και νεότερο.

Υαλουρονικό: Είναι φίλερ γεμίζει ρυτίδες και ατέλειες στο πρόσωπο ξεγελώντας τον χρόνο. Οι περιοχές του προσώπου που συνήθως χρειάζονται υαλουρονικό είναι οι ρινοπαρειακές ρυτίδες, οι ρυτίδες πικρίας, το μεσόφρυο, τα ζυγωματικά, το οβάλ του προσώπου, οι οφθαλμικές αύλακες και το πηγούνι.

Ενέσιμη μεσοθεραπεία: Διακρίνεται σε απλή μεσοθεραπεία, με υαλουρονικό και βιταμίνες ή αμινοξέα, και σε αυτόλογη μεσοθεραπεία ή PRP, με στοιχεία του αίματος, που τα παίρνουμε μετά από φυγοκέντρηση. Αυτό που επιτυγχάνεται είναι βαθιά ενυδάτωση, ανάπλαση και λείανση του δέρματος του προσώπου, το οποίο φαίνεται λαμπερό, σφριγηλό και ανανεωμένο. Μπορεί να λειτουργήσει συνδυαστικά με το Fractional Laser.

Βαθύς καθαρισμός προσώπου με microplus: Εδώ με τη βοήθεια του διαμαντιού και των υπερήχων επιτυγχάνεται βαθύς καθαρισμός του δέρματος, απομακρύνοντας σμήγμα και εξωτερικούς ρύπους, ενώ ταυτόχρονα γίνεται και μικροπίλινγκ που διορθώνει μικρές ατέλειες.

Αφαίρεση λεκέδων και μικρών δυσμορφιών με τη βοήθεια του laser.

Ένα καλός προγραμματισμός λίγους μήνες πριν από τον γάμο μπορεί να διορθώσει ατέλειες με τη βοήθεια της αισθητικής χειρουργικής. Οι πιο συνηθισμένες αισθητικές επεμβάσεις πριν από τον γάμο είναι:

Ρινοπλαστική: Είναι επέμβαση “βιτρίνας” που διορθώνει δυσμορφίες της μύτης, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει και τη λειτουργική ικανότητα, όταν χρειάζεται. Γίνεται με γενική νάρκωση ή μέθη. Τοποθετείται ειδικός νάρθηκας για μία εβδομάδα και έπειτα η ασθενής επιστρέφει στην καθημερινότητα.

Λιποαναρρόφηση: Με γενική νάρκωση ή μέθη διορθώνεται η τοπική συσσώρευση λίπους σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, όπως έξω επιφάνεια μηρών, κοιλιά, γόνατα, βραχίονες κ.λπ. Το λίπος αφαιρείται με τη βοήθεια ειδικών εργαλείων (κάνουλες) ατραυματικά. Απαραίτητη η χρήση ειδικού κορσέ για έναν μήνα, ενώ το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται μετά από τρεις μήνες περίπου.

Αυξητική στήθους: Νέες κοπέλες με ανύπαρκτο ή μικρό στήθος, καθώς και με χαλαρό στήθος ή ανισομαστία διορθώνουν το πρόβλημά τους με τη βοήθεια των προθέσεων σιλικόνης, αποκτώντας ένα όμορφο συμμετρικό στήθος, που είναι πλήρως λειτουργικό και που το νιώθουν σαν δικό τους. Η επέμβαση γίνεται με γενική νάρκωση ή μέθη και είναι χειρουργείο ημέρας χωρίς νοσηλεία. Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται μετά από έναν μήνα.

Ωτοπλαστική: Δίνει λύση στα πεταχτά αυτιά, που ενοχλούν την εικόνα του προσώπου και είναι απαγορευτικά για ορισμένες εμφανίσεις και συγκεκριμένα χτενίσματα. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη, μέσα από μια μικρή τομή πίσω από το αυτί στη βάση του. Στην πραγματικότητα εξασθενούμε τον χόνδρο του αυτιού και μικραίνουμε την απόστασή του από το κεφάλι. Το αποτέλεσμα είναι ορατό μετά από έναν μήνα περίπου, με την υποχώρηση των οιδημάτων.

 

Κοντογιάννης Θάνος
Πλαστικός Χειρούργος
τ. Διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής 401 ΓΣΝΑ & ΝΙΜΙΤΣ