Θοδωρής Αθερίδης: «Μίλησα για το αλκοόλ την εποχή που ο κόσμος με λάτρευε»

2 Μαΐου 2022 19:15

Θοδωρής Αθερίδης: «Μίλησα για το αλκοόλ την εποχή που ο κόσμος με λάτρευε»

Ο Θοδωρής Αθερίδης ήταν καλεσμένος του Ανδρέα Ροδίτη στην ΕΡΤ και μίλησε για τη ζωή του και την καλλιτεχνική διαδρομή του, σε μια ειλικρινή συνέντευξη με το γνωστό του χιούμορ

Θοδωρής Αθερίδης: «Μίλησα για το αλκοόλ την εποχή που ο κόσμος με λάτρευε».

Ο Θοδωρής Αθερίδης, είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και συγγραφείς της γενιάς του. Κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά χρόνια, αλλά και στην προσπάθεια που έκανε να βγάλει τον εθισμό του αλκοόλ από τη ζωή του. Κάτι που έχει καταφέρει τα τελευταία 23 χρόνια όπως αποκάλυψε.

Η αναφορά του στο πρόβλημα του αλκοολισμού που ξεπέρασε δεν έγινε σε ανύποπτο χρόνο:

«Η αποκάλυψη για τον αλκοολισμό δεν έγινε σε ανύποπτη εποχή. Η μαρτυρία μου έγινε την εποχή που με λάτρευε όλος ο κόσμος. Δηλαδή, με το που κάναμε το “Σ’ αγαπώ Μ’ αγαπάς” έγινε φασαρία μεγάλη. Οι πιτσιρικάδες με γούσταραν, οι μεγάλοι το ίδιο, οι πάντες… Πάντα έχει σημασία ο τρόπος που θα το πεις, “φόρμα και περιεχόμενο” που λέμε, το πώς και το τι.

Επειδή με αγαπούσαν πολύ, ήξερα ότι θα βοηθήσει αν πω αυτό το πράγμα σε άνθρωπο που με θαυμάζει. Ήταν σαν να είπα “Μην κρύβεσαι πίσω από τον εαυτό σου, εμένα μην με θεωρείς καλύτερο, έτσι είμαι”. Του έδωσα κουράγιο.

Δεν φοβόμουν την απόρριψη γιατί με αγαπούσαν και ήξερα ότι αυτό δεν θα το δουν άσχημα. Αν πίστευα ότι η εξομολόγησή μου θα γύριζε εναντίον μου, δεν θα το έκανα…

Έχω δεχτεί και αρνητικά σχόλια στα social media από κάποιους που διαφωνούν με τις απόψεις μου. Έχουν γράψει “Πιες κανένα μπουκάλι ουίσκι κι άσε μας εμάς”. Μετά μαζεύονται κι άλλοι από κάτω και του λένε ότι αυτό είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Όταν θέλει κάποιος να σου την πει, θα πιαστεί από κάπου, θα πατήσει πάνω στη μαρτυρία σου. Αλλά τι να μου πει εμένα που έχω 23 χρόνια να πιω αλκοόλ…».