Θοδωρής Αθερίδης: «Όλο το θέμα με τον Σεφερλή το έκανε ο Λιάγκας»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

20 Ιανουαρίου 2023 11:35

Ο Θοδωρής Αθερίδης έδωσε τη δική του απάντηση αναφορικά με τον σάλο που προκλήθηκε σχετικά με μία αναφορά του στον Μάρκο Σεφερλή.

Ο ηθοποιός Θοδωρής Αθερίδης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα» για τον σάλο που προκλήθηκε αναφορικά με μία δήλωσή του για τον Μάρκο Σεφερλή.

Συγκεκριμένα ο πρωταγωνιστής, σε ένα podcast ακούγεται να λέει πως δεν περίμενε να δει κανείς κάτι «υψηλής ποιότητας» στον Μάρκο Σεφερλή. Ο ίδιος απάντησε πως στην κατηγορία αυτή βάζει και τον εαυτό του.

«Δε ξέρω γιατί έγινε τόσος χαμός με αυτό που είπα για τον Μάρκο Σεφερλή. Ίσως γιατί είπα ότι καθόμασταν με την κόρη μου και δεν περιμέναμε να δούμε κάτι υψηλής ποιότητας αλλά σε αυτή την κατηγορία που περιγράφω, βάζω και εμένα μέσα. Δεν αξιώνω όποιος έρχεται σε εμένα να δει κάτι υψηλής ποιότητας, εννοώ να περάσει καλά. Όταν λέω υψηλής ποιότητας εννοώ τον Ταρκόφσκι, πράγματα που δε μας αφορούν.

Ξέραμε εκ προοιμίου ότι αν κάτσουμε και δούμε Σεφερλή θα γελάσουμε και θα περάσουμε ωραία. Ο Μάρκος το κατάλαβε με τη μια. Και να σου πω κάτι; Ούτε ο Μάρκος θεωρεί ότι είναι τόσο υψηλής ποιότητας, είναι διασκεδαστής, ψυχαγωγός, όπως είμαι κι εγώ και όπως είμαστε όλοι. Απλά κάποιοι το παραδεχόμαστε και κάποιοι δεν το παραδέχονται.

Κάποιοι θεωρούν ότι δεν είναι αυτό μόνο. Ε, αυτό μόνο είσαι φίλε, τέλος. Εγώ με τον Μάρκο το έχουμε λυμένο το θέμα. Έρχεται με βλέπει, πηγαίνω τον βλέπω και γελάω και με αυτά που γελάω, λέω με τις σαχλαμάρες. Όταν βγαίνεις με την παρέα σου, δεν λες ‘έλα να πούμε καμιά σαχλαμάρα να γελάσουμε;’ ρίχνει αυτό το επίπεδο της παρέας;» είπε ο Αθερίδης.

Και πρόσθεσε: «Ο πνευματικός μου έλεγε ‘αν κάνεις τον άλλον να γελάσει ενώ είναι στεναχωρημένος, είναι όλα τα λεφτά. Το γέλιο είναι άυλη φιλανθρωπία’. Γι’ αυτό είναι γεμάτος ο Μάρκος και μακάρι να μπορούσα να του μοιάσω στο ένα τρίτο.

Το θέμα όλο το έκανε ο Γιώργος Λιάγκας που είπε ‘δες πώς αποδομείς με μια καλή κουβέντα’ και ότι χρησιμοποίησα τη ρητορική αλλά εγώ δεν έκανα αυτό και δεν είχα και κανέναν τέτοιο σκοπό».

Αναφορικά με την ανάρτηση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου, που λέει πως το ταλέντο δεν αποτελεί άλλοθι, ο ηθοποιός δήλωσε σύμφωνος μαζί της.

«Συμφωνώ απόλυτα με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου. Μου έχει τύχει και εμένα να συνεργαστώ με κάποιον πολύ ταλαντούχο που δεν ήταν καλός άνθρωπος απλά δεν πήγα να το καταγγείλω. Αυτό που έκανα ήταν να μην ξανασυνεργαστώ μαζί του και τελείωσε εκεί. Το ταλέντο δεν καθαγιάζει τους ανθρώπους, απλώς είναι μαγικό.

Όταν για παράδειγμα, βλέπεις τον Μέσι να παίζει, τα χάνεις. Το φυσικό ταλέντο είναι σαν θηριοδαμασμός και το αναγνωρίζω σε όλα τα πράγματα, το φαγητό, το ποτό, το ποδόσφαιρο, τον αθλητισμό, την Τέχνη…

Σαφέστατα όμως, δε μπορείς εσύ επειδή είσαι ταλαντούχος εμένα να με σκοτώσεις, αυτό μη ξεχνάμε ότι είναι επάγγελμα, το κάνουμε κάθε μέρα. Με την Πηνελόπη δεν έχουμε δουλέψει ποτέ αλλά αν δουλεύαμε πιστεύω θα καψουρευόμασταν ο ένας τον άλλον γιατί την ξέρω λίγο», είπε ο Αθερίδης.