Θωμαή Απέργη: «Πάθαινα τέσσερις κρίσεις επιληψίας την ημέρα, λιποθυμούσα»

Συντάκτης: Newsroom

22 Ιουνίου 2022 09:15

Θωμαή Απέργη: «Πάθαινα τέσσερις κρίσεις επιληψίας την ημέρα, λιποθυμούσα»

Η Θωμαή Απέργη βρέθηκε στο πλατό του The 2Night Show του ΑΝΤ1 και αποκάλυψε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που την ανάγκασε να αποσυρθεί από τη μουσική σκηνή για πάνω από έναν χρόνο

Η τραγουδίστρια Θωμαή Απέργη μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για τις κρίσεις επιληψίας που την ταλαιπωρούν και που επιδεινώθηκαν λόγω του στρες.

«Πέρα από τον κορονοϊό είχα ένα off έναν χρόνο πριν που δεν ήταν επιλογή μου και ήταν για λόγους υγείας. Θα ήθελα να το μοιραστώ γιατί πιστεύω ότι θα βοηθήσω κάποιους. Είχα ένα πρόβλημα επιληψίας. Το έχω από τα 18 μου. Κανείς δεν το ήξερε. Κάποιες περιόδους λόγω του άγχους είχα εξάρσεις. Το off ήταν μια απόφαση που πάρθηκε μετά από συνεχείς κρίσεις γκραν μαλ με ακόλουθες συνέπειες», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε.
«Είχα 4 κρίσεις τη μέρα. Το πάθαινα συνήθως πρωί, με λιποθυμία, συνοδευόταν με το να δαγκώνω τη γλώσσα μου πολύ άσχημα. Κατέληγα στο γναθοχειρουργικό πολλές φορές και με απώλεια μνήμης. Κι όμως ήμουν μόνη μου. Όταν ξυπνούσα έπαιρνα τηλέφωνο και οι γονείς μου αμέσως καταλάβαιναν. Ήταν δύσκολο. Παιδάκια δεν το στέλνουν στο σχολείο για αυτό!

Υπάρχουν παρανοήσεις για το θέμα. Κάθε επιληψία διαφοροποιείται. Είναι σοβαρό αλλά δόξα τω Θεώ υπάρχουν αγωγές. Μπορεί να είναι βαριές οι αγωγές αλλά υπάρχει λύση. Το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ότι μπορείς να ζήσεις φυσιολογικά. Εγώ οδηγώ, και στο σπίτι μένω μόνη μου».

«Το ανακάλυψα μόλις πήγα να σπουδάσω μαζί με τον θυρεοειδή. Μάλλον ήταν ψυχοσωματικό. Συνέβαινε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ευθυνόταν η αϋπνία μου. Η δουλειά που έκανα το ενέτεινε αυτό και η κούραση. Δεν μου είπαν ποτέ ότι είναι γενετικό. Μάλλον ήταν ο τρόπος ζωής μου.

Ξέρω ότι για μένα red flag είναι αυτά τα πράγματα. Το παρήγορο είναι ότι μπορεί να τελειώσει αυτό. Έχοντας υιοθετήσει έναν πιο ήρεμο τρόπο ζωής έχω να πάθω κρίση δύο χρόνια τώρα. Είμαι χωρίς αγωγή». Είπε ολοκληρώνοντας η τραγουδίστρια.

Πέρασε την καραντίνα στην Τήνο

«Ήμουν δυο χρόνια στην Τήνο. Δούλευα εκεί σε ένα καφέ, έκανα τα πάντα από σέρβις μέχρι και καφέ έφτιαχνα. Με βοήθησε πάρα πολύ αυτό που έκανα. Με γείωσε… Με βοήθησε πάρα πολύ όλο αυτό να εξελιχθώ σαν άνθρωπος».