Στάθη Ψάλτης: Θρίλερ με την εκταφή του – Τι απαντά ο Δήμαρχος Ζωγράφου

18 Μαΐου 2022 09:56

Θρίλερ με την εκταφή του Στάθη Ψάλτη - Τι απαντά ο Δήμαρχος Ζωγράφου

Σε πραγματικό θρίλερ εξελίχθηκε η εκταφή του Στάθη Ψάλτη από το νεκροταφείο Ζωγράφου, όπου ετάφη το 2017 ο μεγάλος ηθοποιός. Το γεγονός έκανε γνωστό η Μαρία Μπάρκουλη στο προφίλ της στο Facebook

Η εκταφή του Στάθη Ψάλτη έγινε όπως ανέφερε η χήρα του Ανδρέα Μπάρκουλη, «υπηρεσιακά». Ενώ δημοσίευσε και φωτογραφίες του τάφου του αείμνηστου ηθοποιού πριν και μετά το γεγονός.

Η Μαρία Ψάλτη, κόρη του Στάθη Ψάλτη, ξέσπασε μιλώντας στην Espresso:: «Και πείτε ότι εμένα δε με έβρισκαν. Δεν βρήκαν ούτε τη σύζυγό του, Χριστίνα, ούτε τον αδερφό του Γιάννη, ούτε την Καίτη Φίνου, με την οποία μιλάμε συνεχώς; Είναι απαράδεκτα πράγματα όλα αυτά και λυπάμαι. Ο πατέρας μου θα κλαίει από εκεί πάνω που βρίσκεται με όσα συμβαίνουν στην πόλη την οποία αγάπησε και προσέφερε τόσα πολλά».

Ο αδερφός του Στάθη Ψάλτη, Γιάννης Ρώτας, ο οποίος βρίσκεται στο Γηροκομείο Αθηνών, σχολίασε:

«Πρώτη φορά το ακούω από εσάς. Σας ευχαριστώ που με ενημερώσατε. Η ανιψιά μου πηγαίνει κάθε Σάββατο και ανάβει το καντηλάκι του. Προχθές μιλήσαμε και μου το ανέφερε μάλιστα. Είναι τραγικό, ένας Στάθης Ψάλτης να μην έχει ούτε ένα μνήμα 2×2 για να μπορούμε να τον θυμόμαστε.

Λυπάμαι πραγματικά, γιατί εκεί στου Ζωγράφου, ο Στάθης ήταν και αντιδήμαρχος και είχε δώσει τη ψυχή του». Όταν ρωτήθηκε για το αν γνωρίζει η τελευταία του σύζυγος, Χριστίνα Ψάλτη για το θέμα της εκταφής, απάντησε: «Ούτε ξέρω, ούτε που με νοιάζει. Δεν μιλάω μαζί της».

Η Μαίρη Μπάρκουλη ανησυχεί

«Μία φίλη μου που μένει Ζωγράφου το έμαθε εντελώς τυχαία και μου το έστειλε αμέσως και φυσικά εξοργίστηκα. Γιατί ο δήμαρχος μου είπε δεν πρόκειται να τον κουνήσει κανείς από εκεί. Είχα περάσει από τον τάφο του να του αφήσω λουλούδια τη Μεγάλη Πέμπτη και όλα ήταν εντάξει. Τρέμω, όταν πεθάνω πού θα καταλήξουν τα οστά του Ανδρέα Μπάρκουλη, γιατί εγώ πληρώνω, δεν είναι δωρεάν»

Η απάντηση του Δημάρχου Ζωγράφου

Στο Happy Day, μίλησε ο Δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας, με αφορμή την εκταφή του αείμνηστου Στάθη Ψάλτη. Επισημαίνοντας ότι έγιναν προσπάθειες επαφής με την οικογένεια του εκλιπόντος αλλά ήταν άκαρπες κι έτσι προχώρησαν στην διαδικασία της εκταφής.

«Ο Στάθης Ψάλτης ενταφιάστηκε στις 24/4/17, παρήλθε η ημερομηνία ταφής του χωρίς να εκδηλωθεί κανένα ενδιαφέρον από την οικογένειά του. Την ξέρουν την προβλεπόμενη διαδικασία. Τα οικονομικά θέματα δεν ήταν τακτοποιημένα από την οικογένεια, δεν έχει σημασία όμως».