Τι οδήγησε στη χρεοκοπία τον πατέρα της Τζίτζι Χαντίντ;

Δημοσιεύθηκε: 30 Νοεμβρίου 2019 14:33
Τι οδήγησε στη χρεοκοπία τον πατέρα της Τζίτζι Χαντίντ;

Αίτηση πτώχευσης για λογαριασμό της εταιρείας του κατέθεσε ο Μοχάμεντ Χαντίντ, πατέρας των διάσημων μοντέλων Τζίτζι και Μπέλα Χαντίντ. Η εταιρεία του, 901 Strada LLC, υπέβαλλε αίτηση αναδιοργάνωσης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο πτωχεύσεων την Τετάρτη, με τον 71χρονο πατέρα της Μπέλα και της Τζίτζι Χαντίντ, να δηλώνει ότι η εταιρεία του έχει χρέη ύψους 10-50 εκατομμυρίων δολαρίων εξαιτίας της κατασκευής του αρχοντικού του, 2.780 τετραγωνικών μέτρων, στο Μπελ Έαρ, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε το 2011, όπως αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα που έχουν στην κατοχή τους οι Dily Mail και TMZ.

Χαντ

PARIS, FRANCE – NOVEMBER 30: (L-R) Gigi Hadid, Mohamed Hadid and Bella Hadid attend the Victoria’s Secret After Party at the Grand Palais on November 30, 2016 in Paris, France. (Photo by Dimitrios Kambouris/Getty Images for Victoria’s Secret)

Στην αίτηση πτώχευσης, ο 71χρονος πατέρας της Τζίτζι Χαντίντ που είναι αρραβωνιασμένος με μία τηλεπερσόνα που έχει τα μισά του χρόνια, ενώ παράλληλα είχε σχέση και με ένα μοντέλο που θα μπορούσε να είναι συνομήλικη με τις κόρες του, ανέφερε πως η εταιρεία του χρωστά πάνω από 386.000 δολάρια σε μία εταιρεία σχεδιασμού και διαχείρισης. Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία του έχει πάνω από 200.000 δολάρια χρέος σε μία εταιρεία δομικών υλικών και οφείλει πάνω από 93.000 δολάρια σε μία εταιρεία κατεδάφισης καθώς και πάνω από 35.000 δολάρια σε υδραυλικούς.
Ο επιχειρηματίας που ήταν παντρεμένος με τη Γιολάντα Χαντίντ, δήλωσε επίσης πως το ημιτελές αρχοντικό του απαιτεί άμεση προσοχή για φυσική ασφάλεια και προστασία από τις καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με το ΤΜΖ, που αναφέρει επίσης ότι οι ντόπιοι κάτοικοι θα πρέπει να πληρώσουν τα έξοδα του αρχοντικού εάν ο Μοχάμεντ Χαντίντ δεν καταβάλει τα εκτιμώμενα 5 εκατομμύρια δολάρια για να το κατεδαφίσει.

Χαντ

Ο Μοχάμεντ Χαντίντ με την αρραβωνιαστικιά του, Σίβα Σαφάι

Αρνείται τις κατηγορίες πως το αρχοντικό του είναι επικίνδυνο

Η αίτηση πτώχευσης έρχεται αφότου οι γείτονές του κατέθεσαν μήνυση και χαρακτήρισαν την κατασκευή του πολυτελούς οικοδομήματος ως την «πιο παράνομη κατασκευή που έχει γίνει ποτέ» στο Λος Άντζελες, σύμφωνα με τη «New York Daily News». Η δίκη αναμένεται να γίνει τον Μάρτιο του 2020.
«Εάν αυτό το σπίτι καταρρεύσει, θα συμπαρασύρει και ένα μεγάλο μέρος της γειτονιάς» δήλωσε ο δικαστής Κρεγκ Κάρλαν σε ακρόαση την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το ΤΜΖ. Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, ο Μοχάμεντ Χαντίντ, πατέρας της Τζίτζι και της Μπέλα Χαντίντ, αντικρούει τους ισχυρισμούς πως το σπίτι του δεν είναι ασφαλές, λέγοντας στο TMZ: «Το αρχοντικό δεν έχει μετακινηθεί ούτε ένα εκατοστό. Δεν υπήρξε ποτέ επικείμενος κίνδυνος για τους γείτονες».