Τι θα σου ανοίξει τις πόρτες της high society; Το Tatler σε συμβουλεύει…

10 Δεκεμβρίου 2018 17:00

Πώς θα σου ανοίξουν οι πόρτες της high society to 2019; Για να αποκτήσει κανείς αίγλη, καλό θα ήταν να επισκεφτεί την Αθήνα, ν’ αποφεύγει τα λευκά κρασιά και να τρώει ψωμί. Αυτά -μεταξύ άλλων- συμβουλεύει η «βίβλος του lifestyle», το Tatler, ως guide tips για τους ναυτιλλόμενους. Γι’ αυτούς που θέλουν να μπουν στην κρεμ ντα λε κρεμ της κοινωνίας. 

Το βρετανικό περιοδικό σχολιάζει ότι πολλά πράγματα που μέχρι πέρυσι θεωρούνταν «must», τώρα θα πρέπει να αποφεύγονται διά ροπάλου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα ταξίδια στη Γαλλία, που δεν συνιστώνται για το νέο έτος, εκτός αν προορισμός είναι το Παρίσι.

Αντίθετα, θεωρούνται «in» τα ταξίδια στην Αθήνα, όπως και στη Σουηδία και στις βόρειες χώρες. Το ίδιο συμβαίνει και με τα λευκά κρασιά, που ήταν πολύ «σικ» μέχρι πέρυσι. Όμως, για το 2019 θα είναι «ντεμοντέ» στην ανώτερη τάξη. «Κρατάει» ωστόσο σταθερά την αξία της η σαμπάνια. Αυτό έλειπε κιόλας.

Τα μέλη της κοινωνικής ελίτ το 2019 μεταξύ άλλων τρώνε πολύ ψωμί, χωρίς όμως να το βουτούν σε σάλτσα, πίνουν τσάι Yorkshire, παραγγέλνουν τηγανητά αβγά. Επίσης, έχουν στο σπίτι τους συσκευή που μετατρέπει το φυσικό νερό σε ανθρακούχο.

Από τον οδηγό του περιοδικού δεν λείπουν αμφιλεγόμενα πράγματα που θεωρούνται «ανώτερης τάξης», όπως τα αγχολυτικά, τα χάπια για το στομάχι και η… ουρική αρθρίτιδα, που είναι γνωστή ως ποδάγρα.

Ανάμεσα σε αυτά που πρέπει να αποφεύγει κανείς είναι τα υγρά μαντιλάκια, τα στοματικά διαλύματα, οτιδήποτε σχετίζεται με τη βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου. Επίσης, τα iPads, το Tinder και η,., δίαιτα. Καλό θα ήταν να αποφεύγονται τα πολύπλοκα κοκτέιλ τζιν τόνικ. Επίσης, η απάντηση, «είμαι ΟΚ, ευχαριστώ» όταν σου προσφέρουν ποτό.

Τέλος, δεν θεωρείται ιδιαίτερα στιλάτο ένας άντρας να παντρεύεται μια γυναίκα μόνο για τα λεφτά της αλλά ούτε και πολύ μικρότερης ηλικίας γυναίκα για να την επιδεικνύει.