Το 400 Εκατ. Δολαρίων Γιοτ δεν είναι τελικά του Jeff Bezos – Πώς διαδόθηκαν οι φήμες;

Δημοσιεύθηκε: 10/08/2019 10:13
Το 400 Εκατ. Δολαρίων Γιοτ δεν είναι τελικά του Jeff Bezos – Πώς διαδόθηκαν οι φήμες;

Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου όταν τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν το προηγούμενο Σάββατο ότι το υπερπολυτελές γιοτ που αγκυροβόλησε στις ακτές του Datça, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Τουρκία, στις 9 Ιουλίου, ανήκει στον Bezos.
Το 400 εκατ. δολαρίων γιοτ όμως τελικά δεν ανήκει στον Jeff Bezos…
Η αρχική φωτογραφία και η είδηση δημοσιεύτηκαν αρχικά στο Twitter και στη συνέχεια το θέμα έγινε viral. Αυτή τη στιγμή έχουν διαγραφεί, ωστόσο, τα screenshots εξακολουθούν να αναμεταδίδονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ωστόσο η είδηση διαψεύστηκε ενώ εκπρόσωπος της Amazon με δήλωσή του στο INSIDER διέψευσε την είδηση ότι το γιοτ αξίας 400 εκατ. δολαρίων ανήκει στον ιδρυτή και CEO της Amazon, ενώ σημειώνει επίσης ότι δεν γνωρίζουν και την εταιρεία που το πουλάει.
Την ίδια ώρα ο δημοσιογράφος Yashar Ali, ο οποίος ανέβασε πρώτος τη φωτογραφία στο Twitter και μετά τη διέγραψε, σε δηλώσεις του στο INSIDER σημείωσε κι αυτός απ’ την πλευρά του ότι η φωτογραφία αναρτήθηκε αρχικά στο Instagram, το περασμένο Σάββατο, απ’ τη σχεδιάστρια κοσμημάτων Loree Rodkin. Μάλιστα, στη λεζάντα που συνόδευε τη φωτογραφία, έγραφε: «Όταν είσαι ιδιοκτήτης της Amazon…(μαντέψτε ποιος)…το ενοικιαζόμενο σκάφος σου είναι μεγαλύτερο από ένα ξενοδοχείο…Καλωσορίστε στη γειτονιά».
Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι σύμφωνα με το Superyacht Times, το όνομα του συγκεκριμένου υπερπολυτελούς γιοτ είναι «Flying Fox» και η κατασκευάστρια εταιρεία του είναι η Lürsen Yachts. Το μήκος του είναι 136 μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει έως 22 καλεσμένους και 54 άτομα πλήρωμα.
Το «Flying Fox» διαθέτει ακόμη μεταξύ άλλων 10 VIP σουίτες, πισίνα, σινεμά, γυμναστήριο και σάουνα. Κι εάν νομίζεις ότι αυτά δεν είναι ήδη αρκετά, να σε ενημερώσουμε ότι φυσικά διαθέτει κι ένα ελικοδρόμιο!

View this post on Instagram

When your chartered boat, is bigger than a hotel ….🙈…welcome to the neighborhood .🛳🇹🇷

A post shared by Loree Rodkin (@loreerodkin) on