Το πολυτελές Αl Mirqab αγκυροβόλησε στην Κέρκυρα και ο σεΐχης του Κατάρ Αλ Θάνι βγήκε στο νησί (εικόνες)

Δημοσιεύθηκε: 20 Αυγούστου 2019 17:10
Το πολυτελές Αl Mirqab αγκυροβόλησε στην Κέρκυρα και ο σεΐχης του Κατάρ Αλ Θάνι βγήκε στο νησί (εικόνες)

Πραγματικά η εμφάνιση της θαλαμηγού Αl Mirqab στα ανοιχτά της Κέρκυρας εντυπωσίασε τους πάντες. Η μήκους 133 μέτρων θαλαμηγός, που ανήκει στον σεΐχη του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Τζαμπρ Αλ Θάνι, κατασκευάστηκε το 2008 στη Γερμανία και συγκαταλέγεται στα ακριβότερα σκάφη του κόσμου καθώς κόστισε 300 εκατ. ευρώ. Το μεσημέρι της Κυριακής λοιπόν οι ένοικοι του ξενοδοχείου «Domes Miramare» στα Μωραΐτικα δεν πίστευαν στα μάτια τους….
Ένας άνδρας ξεκίνησε από το σκάφος και κολυμπώντας έφτασε στην ακτή συνοδευόμενος από πολυπληθή ασφάλεια.

Αl Mirqab
Ήταν ο σεΐχης του Κατάρ και πρώην πρωθυπουργός Χαμάντ μπιν Τζαμπρ Αλ Θάνι. Μέλος της βασιλικής οικογένειας και θείος του σημερινού εμίρη.
Ο πάμπλουτος σεΐχης είχε επισκεφθεί και την Παρασκευή το ξενοδοχείο για μεσημεριανό στο εστιατόριο δίπλα στη θάλασσα με παρέα περίπου 15 ατόμων, αλλά τότε είχαν βγει στην ακτή με το tender του Al Mirqab.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr προτίμησαν τα κρεατικά, κυρίως αρνί, ενώ ζήτησαν να δοκιμάσουν ελληνικές γεύσεις. Δύο ημέρες μετά ο σεΐχης επανήλθε κολυμπώντας, αφού βρίσκεται σε άριστη φυσική κατάσταση, προκειμένου να γευματίσει στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.
Η απόλυτη πολυτέλεια
Το Al Mirqab πλέει συχνά στις ελληνικές θάλασσες, αφού ο ιδιοκτήτης του λατρεύει τα ελληνικά νησιά. Θεωρείται ως ένα από τα «θαύματα» της ναυπηγικής και χαρακτηρίζεται από αραβική χλιδή σε κάθε του τετραγωνικό εκατοστό.
Διαθέτει 12 σουίτες, δύο πισίνες, ελικοδρόμιο και αίθουσα κινηματογράφου. Τα μαρμάρινα δάπεδα καλύπτονται σε κάποια σημεία από πανάκριβα περσικά χαλιά, ενώ στους τοίχους κρέμονται πίνακες του Βαν Γκογκ και του Πικάσο.

Αl Mirqab
Το ξενοδοχείο της οικογένειας
Ο σεΐχης πάντως δεν επισκέφθηκε τυχαία το ιστορικό ξενοδοχείο Miramare, αφού ανήκει στον πρώτο ξάδερφό του, πρώην εμίρη Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι.
Ωστόσο, η διαχείριση έχει παραχωρηθεί στην εταιρία Domes Resorts του ομίλου Σπανού με τη μέθοδο της μακροενοικίασης για 20 περίπου χρόνια.
Πηγή: iefimerida.gr