Το σχέδιο για την προστασία της βασίλισσας Ελισάβετ από τον Κορωνοιό

17 Μαρτίου 2020 23:30

Η βασίλισσα Ελισάβετ, εγκατέλειψε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ υπό το φόβο του κορωνoϊού, που σαρώνει τον πλανήτη. Η 93χρονη ακύρωσε όλες τις συναντήσεις της και μεταφέρθηκε στο Κάστρο του Windsor, όπου κρίθηκε πως είναι πιο ασφαλής.

Φυσικά το παλάτι έχει καταστρώσει στρατηγικό σχέδιο απομόνωσης της βασίλισσας και του 98χρονου συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου σε περίπτωση που η κατάσταση γίνει χειρότερη.

Και οι δύο ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, τόσο λόγω ηλικίας όσο και των προβλημάτων υγείας του Φιλίππου.
Μάλιστα σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης στη Βρετανία, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την απόλυτη απομόνωση της βασίλισσας με ελάχιστο προσωπικό, μαζί με τον 98χρονο πρίγκιπα Φίλιππο, στο Sandringham.

Πηγές από το παλάτι, τις οποίες επικαλούνται τα βρετανικά μέσα, δήλωσαν πως η βασίλισσα, είναι καλά στην υγεία της, αλλά κρίθηκε καλό να απομακρυνθεί από το παλάτι την ώρα που ο κορωνοϊός θερίζει κυρίως τους ηλικιωμένους.

Παράλληλα, ιδιαίτερα αναστατωμένο είναι το προσωπικό του παλατιού, αφού εκεί φιλοξενούνται διαρκώς επίσημοι από όλο τον κόσμο. Οπότε κανείς δεν γνωρίζει αν κάποιος από τους τελευταίους επισκέπτες τους έχει μεταφέρει τον ιό.

Έτσι, ένα μήνα και λίγες μέρες πριν κλείσει τα 94 χρόνια ζωής (έχει γενέθλια στις 21 Απριλίου), οι σύμβουλοί της θεώρησαν ότι είναι καλύτερο να μην εκτεθεί σε κίνδυνο χωρίς λόγο.  Σύμφωνα με πηγές από το παλάτι, δεν υπήρξαν κρούσματα, αλλά λόγω του άμεσου κινδύνου, κανείς δεν θέλει να το διακινδυνεύσει.

Πηγή:govastileto.gr