Το τραγούδι που έγραψε ο Bono για τους Ιταλούς

22 Μαρτίου 2020 23:00

Μέσα από  το προφίλ των U2 στο Instagram, ο Bono δημοσίευσε ένα τραγούδι που εμπνεύστηκε από τους Ιταλούς και την τραγωδία που περνούν εξαιτίας του κορωνοϊού. Η μπαλάντα τιτλοφορείται «Let Your Love Be Known» και βασίζεται εξ ολοκλήρου στο πιάνο. «Για τους Ιταλούς που το ενέπνευσαν, για τους Ιρλανδούς, για οποιονδήποτε που αυτήν την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου βρίσκεται σε δύσκολη θέση και τραγουδά ακόμη. Για τους γιατρούς, τις νοσοκόμες, τους φροντιστές στην πρώτη γραμμή, είναι για εσάς που τραγουδάμε», έγραψε στη λεζάντα. Κατά τα λεγόμενα του μπροστάρη των U2, η σύνθεση του τραγουδιού πραγματοποιήθηκε μόλις μία ώρα πριν το αναρτήσει.

«Περπάτησα στους δρόμους του Δουβλίνου και κανείς δεν ήταν κοντά / Ναι, δε σας ξέρω / Όχι, δεν πίστευα ότι δε νοιάζομαι / Μένετε πάρα πολύ μακριά / Μόλις στην απέναντι πλατεία / Δε μπορείτε να αγγίξετε, αλλά μπορείτε να τραγουδάτε από τις ταράτσες / Τραγουδήστε από το τηλέφωνο / Τραγουδήστε και υποσχεθείτε μου ότι δε θα σταματήσετε», λένε μερικοί από τους στίχους.

Θυμίζουμε ότι η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου (17/03) είναι γνωστή γιορτή για τους Ιρλανδούς. Στο μεταξύ, περισσότεροι από 2.500 Ιταλοί έχουν πεθάνει από τον ιό τις τελευταίες εβδομάδες και οι αριθμοί συνεχίζουν να ανεβαίνουν με ανησυχητικούς ρυθμούς παρά τα ακραία μέτρα που έχει λάβει η χώρα.

Οι U2 παραμένουν σε «παύση» από όταν ολοκλήρωσαν την περιοδεία τους Joshua Tree το 2019, ενώ το τελευταίο τους άλμπουμ «Songs of Experience» είχε κυκλοφορήσει δύο χρόνια νωρίτερα.