Το βίντεο της Lacta για τις γυναικοκτονίες που κόβει την ανάσα: «Μη με αφήσεις ποτέ… γιατί θα σου κάνω κακό»

Δημοσιεύθηκε: 24 Νοεμβρίου 2021 08:00
Το βίντεο της Lacta για τις γυναικοκτονίες που κόβει την ανάσα: «Μη με αφήσεις ποτέ… γιατί θα σου κάνω κακό»

«Μη με αφήσεις ποτέ… γιατί θα σου κάνω κακό»

Το βίντεο της Lacta για τις γυναικοκτονίες που κόβει την ανάσα: «Μη με αφήσεις ποτέ… γιατί θα σου κάνω κακό».

Το βίντεο ξεκινά με ένα ευτυχισμένο ζευγάρι (το οποίο υποδύονται η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη και ο Έκτορας Λιάτσος), που ζουν τον έρωτα τους.

«Ήταν καλοκαίρι. Ήμουν τόσο ευτυχισμένη» ακούγεται να λέει η κοπέλα και η κάμερα στρέφεται στον σύντροφό της, που της δηλώνει: «Θέλω να είσαι δικιά μου. Μόνο δικιά μου, ε;» -λόγια που πολλές γυναίκες έχουν ακούσει, χωρίς να φαντάζονται πως δεν πηγάζουν από αισθήματα αγάπης, αλλά από μία βαθιά τοξική και τελικά επικίνδυνη νοοτροπία.

Το ζευγάρι συνεχίζει να ζει χαρούμενες στιγμές, μετακομίζει στο ίδιο σπίτι, κάνουν τα πάντα μαζί. «Δεν αντέχω να είσαι λεπτό μακριά μου. Μη με αφήσεις. Ποτέ» τον ακούμε να λέει και όλα φαντάζουν ιδανικά μέχρι που η «υπερβολική αγάπη» γίνεται ζήλεια και η ζήλεια αυτή δεν αργεί να καταλήξει σε βία.

Δεν την αφήνει να βγαίνει μόνη της, την ελέγχει, την περιορίζει, δεν θέλει να συναναστρέφεται με φίλες της που δεν γνωρίζει, δεν θέλει να μιλάει στο τηλέφωνο με δικά της πρόσωπα.

Την απομονώνει τελείως, ώστε να μην έχει πού να στραφεί.

Advertisement

https://youtu.be/uxXPltBr8Jg

Όσο περνούν οι μέρες γίνεται όλο και πιο βίαιος απέναντί της -λεκτικά, ψυχολογικά και στο τέλος σωματικά- μέχρι που τελικά εκείνη αποφασίζει να τον χωρίσει. Και αυτό είναι το τέλος της.

«Τώρα πια δεν έχει σημασία» ακούμε την πρωταγωνίστρια να λέει: «Σημασία έχει τι θα κάνεις εσύ που ακόμα μπορείς».

Η ταινία κλείνει με τη συγκλονιστική φράση «Μην με αφήσεις ποτέ… γιατί θα σου κάνω κακό» και μάς θυμίζει όλες αυτές τις πραγματικές ιστορίες από τις 13 γυναίκες που δολοφονήθηκαν μέσα στο 2021.

Το σενάριο είναι της Αγγελικής Κορνελάτου, της Κατερίνας Ανδρουλή και του Πάνου Σαμπράκου, ενώ την σκηνοθεσία υπογράφει ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος.

*Μάθε πώς να αναγνωρίζεις τα σημάδια ψυχολογικής και σωματικής βίας σε μια σχέση. Μπες στο diotima.org.gr.

Advertisement