«Το βραχιόλι της φωτιάς»: Ρεκόρ στο ERTFLIX με ένα εκατομμύριο τηλεθεάσεις σε μία εβδομάδα!

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

2 Φεβρουαρίου 2023 08:40

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ του ERTFLIX έσπασε η νέα σειρά «Το βραχιόλι της φωτιάς», που «ανέβηκε» στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ από την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου έως και την Τρίτη 31 Ιανουαρίου.

Τα οκτώ επεισόδια της σειράς «Το βραχιόλι της φωτιάς» κατέγραψαν περισσότερες από ένα εκατομμύριο θεάσεις σε μόλις μία εβδομάδα. Με τον τρόπο αυτό εκτινάχθηκε στα ύψη η επισκεψιμότητα του ERTFLIX. Συγκεκριμένα, αυξήθηκε κατά 49% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα πάντα με το διεθνές λογισμικό Youbora, το οποίο καταγράφει την τηλεθέαση του ΕRTFLIX, «Το βραχιόλι της φωτιάς» σε μια εβδομάδα είχε συνολικά 1.026.279 θεάσεις.

Το απόλυτο ρεκόρ σημειώθηκε την προηγούμενη Κυριακή, καθώς τότε καταγράφηκαν 226.125 προβολές των επεισοδίων της.

Εξίσου εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι το 50% των θεάσεων δεν έγιναν μέσω τηλεόρασης αλλά από άλλες συσκευές (υπολογιστές, τάμπλετ, κινητά τηλέφωνα κ.λπ.).

Πρόκειται για γεγονός που επιβεβαιώνει ότι και στην Ελλάδα αρχίζει να επικρατεί, πλέον, η νέα διεθνής τάση, η οποία θέλει τους πολίτες να επιλέγουν όχι μόνον τον χρόνο αλλά και τον τρόπο παρακολούθησης των αγαπημένων τους προγραμμάτων.

Όπως φαίνεται και από τα στοιχεία του Youbora, σχεδόν ένας στους τέσσερις πολίτες, και συγκεκριμένα το 23%, παρακολούθησαν «Το βραχιόλι της φωτιάς» από το κινητό τους τηλέφωνο.

Η μεγάλη επιτυχία της σειράς, που αφηγείται την ιστορία μιας εβραϊκής οικογένειας της Θεσσαλονίκης από το 1917 ως το 1962, επιβεβαιώνεται και από τα διθυραμβικά σχόλια που έχει ήδη λάβει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους χρήστες!

Τέλος, η ΕΡΤ έλαβε εκατοντάδες τηλεφωνήματα από πολίτες που ζητούσαν να παραμείνει για λίγες ακόμη ημέρες στο ERTFLIX, καθώς δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη θέαση.

Kάτι που θα γίνει αλλά από τα τέλη αυτής της εβδομάδας, καθώς από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο, η σειρά θα αρχίσει να μεταδίδεται από την ΕΡΤ1, στις 10 το βράδυ, με την πρεμιέρα, μάλιστα, να επιφυλάσσει στους τηλεθεατές διπλό επεισόδιο.

«Το βραχιόλι της φωτιάς» βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου, τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Γκικαπέππας και το σενάριο είναι των Νίκου Απειρανθίτη και Σοφίας Σωτηρίου.