Τόκιο 2020: οι πρώτες δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια και της Άννας Κορακάκη μετά από την τελετή έναρξης

23 Ιουλίου 2021 21:54

Τόκιο 2020: οι πρώτες δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια και της Άννας Κορακάκη μετά από την τελετή έναρξης

Τόκιο 2020: Οι Ολυμπιονίκες Λευτέρης Πετρούνιας και Άννα Κορακάκη  ήταν οι σημαιοφόροι της Ελληνικής Αποστολής. Είναι μια τιμή που θα τους μείνει αξέχαστη. Για τη μοναδική αυτή εμπειρία μίλησαν αποκλειστικά στην ΕΡΤ μετά το πέρας της φαντασμαγορικής τελετής. Για το ξεκίνημα της φετινής Ολυμπιάδας που ήταν για πρώτη φορά χωρίς θεατές.

Τόκιο 2020: οι πρώτες δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια και της Άννας Κορακάκη μετά από την τελετή έναρξης.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή, αυτό που ονειρεύεται από μικρό παιδί, να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δηλαδή και να μπει πρώτος στο Στάδιο κρατώντας την ελληνική σημαία. Και επίσης μαζί με μία αθλήτρια, την τρομερή Άννα Κορακάκη σε κάτι καινούργιο για τον παγκόσμιο αθλητισμό με τεράστιο συμβολισμό. Αισθάνομαι υπερήφανος και ελπίζω να φανώ αντάξιος αυτής της σημαίας που με τόσο πάθος κράτησα, να φανώ αντάξιος με τα αποτελέσματα μου». Είπε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

«Ήταν ένα μοναδικό συναίσθημα και το μόνο δυσάρεστο ήταν ότι μπήκαμε σε ένα άδειο στάδιο χωρίς θεατές, ωστόσο κατανοούμε ότι αυτό ήταν για το καλό όλων. Χαρήκαμε πάρα πολύ που ήμασταν ασφαλείς και ελπίζω στην Ελλάδα όλοι να το απόλαυσαν όσο και εμείς και να ένιωσαν την ίδια υπερηφάνεια». Δήλωσε η Άννα Κορακάκη στην κάμερα.