Τόνια Σωτηροπούλου: «Έγινε σε ένα τηλεοπτικό γύρισμα όταν εγώ ήμουν μια 18χρονη κοπέλα και μου συνέβη αυτό από έναν άνδρα 50 ετών περίπου…»

8 Φεβρουαρίου 2021 16:45

Η  Τόνια Σωτηροπούλου μίλησε με αφορμή τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τα όσα έχουν συμβεί στο χώρο του θεάτρου.

Το μοντέλο και ηθοποιός μεταξύ άλλων είπε πως θαυμάζει όσους βγαίνουν και μιλάνε.

«Αρχικά είχα τοποθετηθεί στο Συν Γυναιξί της ΕΡΤ 2 που προβλήθηκε τον Νοέμβριο του 2020. Όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής Γιώργος Πυρπασόπουλος με ρώτησε για το κίνημα #metoo.

Αμέσως μοιράστηκα την εμπειρία μου γιατί το θεώρησα χρέος μου απέναντι στους συναδέλφους μου. Κυρίως, απέναντι στη νέα γενιά που θέλει να ασχοληθεί με τον χώρο μας. Δεν ήταν κάτι τρομακτικό, ούτε και με είχε στιγματίσει. Έγινε σε ένα τηλεοπτικό γύρισμα όταν εγώ ήμουν μια 18χρονη κοπέλα και μου συνέβη αυτό από έναν άνδρα 50 ετών περίπου.

Ωστόσο, σε δρόμο ή σε μπαρ μου έχουν συμβεί πολύ πιο ακραία περιστατικά. Ο λόγος που το είπα δημόσια είναι γιατί, όπως έχουν γίνει κι έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, πρέπει κι επιβάλλεται να μιλάμε ανοιχτά. Να λέμε όχι δεν είναι εντάξει όταν δεν συμφωνούμε σε κάτι, να βάζουμε όρια». Είπε η Τόνια Σωτηροπούλου στο περιοδικό ΟΚ! για να συνεχίσει: «Δεν έχω υπάρξει σε αυτήν την θέση και θαυμάζω απόλυτα τις γυναίκες που ενώ έχουν υποστεί κάτι βαθιά τραυματικό και ακραίο, έχουν την δύναμη να το υπερβούν και να μιλήσουν ανοιχτά. Μόνο έτσι μπορείς να θεραπεύσεις μια πληγή. Πιστεύω ότι αν μου είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο και έχοντας τον χαρακτήρα και τα πρότυπα που έχω στην ζωή μου, ναι, θα είχα μιλήσει για αυτό».