Totally blonde: ποιο βαθμό επικινδυνότητας κρύβει είναι ένα τέτοιο πρότζεκτ (φωτογραφίες)

Δημοσιεύθηκε: 1 Μαρτίου 2019 10:11
Totally blonde: ποιο βαθμό επικινδυνότητας κρύβει είναι ένα τέτοιο πρότζεκτ (φωτογραφίες)
«Αν είναι να ζήσω μια ζωή, καλύτερα να τη ζήσω ως ξανθιά». Ποιας είναι το μότο; Μα της ευφυέστατης -ούτως ή άλλως- Αννίτας Πάνια.

Προφανώς ανταποκρίνεται σε πολλές γυναίκες και η πραγματικότητα είναι πως στο τέλος η πλειονότητα τουλάχιστον σε κάποιον τόνο του ξανθού καταλήγουμε. Γιατί; Φωτίζει το πρόσωπο, κρύβοντας τεχνηέντως τους κύκλους κάτω απ’ τα μάτια, ενώ ακριβώς αυτό το πολύ ανοιχτό «γράφει» καλύτερα. Στις περισσότερες. Με λευκή, όμως, επιδερμίδα και κάπου εκεί αρχίζουν τα δύσκολα.

Τέρμα ξανθιά και… φακίδες σε γκρο πλαν

Το ξανθό είναι μεν ωραίο, το τόλμησα τώρα, το τερμάτισα, όπως μου είχε προτείνει κάποτε η Κατερίνα Αλεξανδράκη – η γνωστή σχεδιάστρια μόδας – καθώς έχω και πάλλευκο δέρμα και ανοιχτά φρύδια. Είμαι,δε, φυσική κοκκινοκαστανόξανθη. Τέλος πάντων. Το παράκανα, γιατί «χτύπησα» περισσότερες ανταύγειες απ’ τις δέουσες, με αποτέλεσμα να μην γράφουν μεν οι κύκλοι απ’ τα ξενύχτια, αλλά οι… φακίδες. «Παιδί μου, με αυτό το μαλλί φαίνονται οι φακίδες σου, δεν είναι άσχημο, όμως». Οι λέξεις αυτές ανήκουν στη mamma mia και τι θέλω να πω: έκανα του… κεφαλιού μου. Ασφαλώς την επόμενη φορά που θα πάω στο κομμωτήριο, αντί να μεταμορφωθώ σε «as-blonde-as-it-gets», θα κοιτάξω και λίγο το… φυσικό μου χρώμα. Και θα πω στην κομμώτρια να μην το φτάσουμε στην πλατίνα. Να το σκουρύνουμε-κοκκινίσουμε λίγο το μαλλάκι.

Προσοχή στην απόχρωση

Πού καταλήγουμε: Η φύση ξέρει τι κάνει και οι αποχρώσεις του ξανθού, αν είστε προετοιμασμένες για κάτι τέτοιο ναι, ασφαλώς είναι πολλές. Οπότε, προσεγγίστε μια απόχρωση του ξανθού πιο κοντά στο φυσικό σας. Γιατί ναι μεν έχει τις αβάντες που είπαμε παραπάνω, ενδέχεται, όμως, αν το… τερματίσετε, με τη σειρά σας, να φαίνεστε μεγαλύτερες! Είναι εξίσου επικίνδυνο χρώμα με το μαύρο το «αθώο», φαινομενικά ξανθό.

TIP

Τέλος, να σας πω ότι αν νομίζετε πως κολυμπάτε σε «άγνωστα, θολά νερά», ρωτήστε, προτού προβείτε στην πράξη, δυο-τρεις κομμωτές. Επίσης, να τονίσω πως χρειάζεται να είστε προετοιμασμένες να βρίσκεστε μ’ ένα κραγιόν στο χέρι. Το ξανθό αφενός φωτίζει -το είπαμε-, αφετέρου, κάνει τα χαρακτηριστικά να φαίνονται πιο ξεθωριασμένα. Κι αν έχετε ροδαλά μάγουλα και σκούρα χειλάκια, ΟΚ. Αν, ωστόσο, είστε καθαρόαιμα «χλωμά πρόσωπα», όπως η αφεντιά μου, παραπάνω βάψιμο -στα χείλη πιο «τσιμπητό» κραγιόν και στα μάτια οπωσδήποτε μολύβι και τόνισμα φρυδιών- καθίστανται αναντικατάστατα.

Καλή επιτυχία, totally -ή όχι-blonde στο φωτεινό σας εγχείρημα.

EXTRA TIP

Kι επειδή μ’ έχετε δει και με πιο σκούρα μαλλιά στα beaute και fashion αφιερώματά μας, ιδού η μετάλλαξη αλά Marilyn (Monroe). Το «σύνδρομο» κάποια στιγμή στη ζωή μας βγαίνει σε όλες μας.

Ντονατέλλα Αδάμου 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, περιλαμβάνεται η Mania Papa, κοντινό πλάνο