Τραγωδία στα Τέμπη: Οι μοναχικές ημέρες του σταθμάρχη στις φυλακές Λάρισας

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

17 Μαρτίου 2023 12:44

Τέμπη : Στους 57 οι νεκροί

Στη φυλακή κρατείται εδώ και περίπου δύο εβδομάδες ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας.

Έως σήμερα, οι μοναδικοί που έχουν δει τον σταθμάρχη και του έχουν μιλήσει, είναι οι δικηγόροι του και η σύζυγός του που τον επισκέφθηκαν στη φυλακή.

Ο 59χρονος, όπως αναφέρει το MEGA, κρατείται σε κελί με άλλους τρεις κρατούμενους, οι οποίοι δεν έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα. Και αυτό, γιατί πάντα υπάρχει ο φόβος να δεχτεί επίθεση από συγκρατούμενούς του, μιας και η ασύλληπτη τραγωδία στα Τέμπη, είναι γνωστή από τη πρώτη στιγμή και εντός των φυλακών της Λάρισας.

Έτσι, ο κίνδυνος ελαχιστοποιείται στο μέγιστο δυνατό.

Ο προφυλακισμένος σταθμάρχης της Λάρισας κρατείται στην τέταρτη πτέρυγα των φυλακών της Λάρισας, στο ισόγειο του σωφρονιστικού ιδρύματος, μαζί με κρατούμενους οι οποίοι κάνουν καθημερινά μεροκάματα και ζητά μόνο τα απαραίτητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δείχνει ακόμη σαστισμένος, δίχως να μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της τραγωδίας.

Ο σταθμάρχης είναι λιγομίλητος, χαμένος στις σκέψεις του. Δεν θέλει να προαυλίζεται και αρνείται να αναφέρει ή να ακούσει κάποιον άλλο να αναφέρεται στη σιδηροδρομική τραγωδία.

Μάλιστα, δεν παρακολουθεί τα όσα μεταδίδονται στην τηλεόραση, ενώ το μόνο που έχει ζητήσει μέχρι στιγμής, να έχει μαζί του, είναι ένα μικρό ραδιόφωνο.

Αποφεύγει να έχει την παραμικρή επαφή με άλλους κρατούμενους. Με τους μόνους που έχει συνομιλία είναι με τη σύζυγό του είτε από το τηλέφωνο είτε όταν εκείνη τον επισκέπτεται στις φυλακές και με τους δικηγόρους του, οι οποίοι του περιγράφουν το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η υπεράσπισή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος σταθμάρχης, θα ισχυριστεί ότι δεν εκπαιδεύτηκε ποτέ στην τηλεδιοίκηση, δεν του είχαν δείξει όλες τις λειτουργίες του πίνακα ελέγχου και πως αυτός υπολειτουργούσε και πως τα κλειδιά στο σύστημα είχαν πρόβλημα.

Τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα αναζητούν οι εφέτες ανακριτές, μέσα από τις καταθέσεις που λαμβάνουν από συναδέλφους του σταθμάρχη που εκπαιδεύτηκαν μαζί αλλά και από παλαιότερους συναδέλφους του, οι οποίοι γνωρίζουν πώς λειτουργεί το σύστημα.

Το ρεπορτάζ, πάντως, αποκαλύπτει ότι ο συγκεκριμένος σταθμάρχης, είχε σίγουρα εκπαιδευτεί λιγότερες ώρες από τις απαιτούμενες.

Με μεγάλο ενδιαφέρον, αναμένονται τα όσα πρόκειται να υποστηρίξουν οι δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας και ο επιθεωρητής – προϊστάμενός τους, τους οποίους πλέον βαραίνουν οι ίδιες κατηγορίες με τον προφυλακισμένο σταθμάρχη.