Τραγωδία στα Τέμπη: Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η σύγκρουση των τρένων

1 Μαρτίου 2023 11:06

Διεθνή Mέσα ενημέρωσης καλύπτουν με συνεχή ροή τις εξελίξεις από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Δεκάδες άτομα σκοτώθηκαν μετά τη σύγκρουση δύο τραίνων στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος του BBC, το οποίο στον ιστότοπό του έχει συνεχή ενημέρωση για την τραγωδία.

«Τουλάχιστον 32 νεκροί και δεκάδες τραυματίες στη σύγκρουση μεταξύ ενός επιβατικού και εμπορικού τραίνου», αναφέρει στην πρώτη σελίδα του ιστότοπού της η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Πρώτο θέμα και στην «Independent» είναι το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στον ιστότοπό της έχει και live ενημέρωση, όπως και το BBC.

Επίσης, οι «Times» αναφέρονται στην τραγωδία αυτή.

Το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ από το δυστύχημα στην πρώτη σελίδα του ιστότοπού του, όπως και η εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine».

Οι γαλλικές εφημερίδες «Figaro» και «Monde» καλύπτουν εκτενώς το τραγικό συμβάν, κάνοντας λόγο για «το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει σημειωθεί ποτέ στην Ελλάδα».

Παράλληλα, από την ώρα που σημειώθηκε το δυστύχημα τα διεθνή Μέσα ενημέρωσης, όπως το Reuters και το AFP, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

«Δύο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 32 άνθρωποι και να τραυματιστούν 85 αργά το βράδυ της Τρίτης, ανακοίνωσε η πυροσβεστική, αλλά τα αίτια του πιο θανατηφόρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες παρέμειναν ασαφή», γράφει στον πρόλογό του το Reuters.

Μια υπεραστική επιβατική αμαξοστοιχία που ταξίδευε από την Αθήνα προς τη βόρεια πόλη της Θεσσαλονίκης συγκρούστηκε με μεγάλη ταχύτητα με μια εμπορική αμαξοστοιχία έξω από την πόλη της Λάρισας στην κεντρική Ελλάδα, δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

«Η διαδικασία εκκένωσης βρίσκεται σε εξέλιξη και διεξάγεται υπό πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω της σοβαρότητας της σύγκρουσης μεταξύ των δύο τρένων», δήλωσε ο Βασίλης Βαρθακογιάννης, εκπρόσωπος της ελληνικής πυροσβεστικής υπηρεσίας», γράφει μεταξύ άλλων το AP στο δημοσίευμά του.

Πολύ ψηλά στα θέματά του έχει το CNN τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη. Γράφει στο ρεπορτάζ του: «Τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται σε μια απελπισμένη αναζήτηση επιζώντων μετά τη μετωπική σύγκρουση δύο τρένων στην κεντρική Ελλάδα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες».