Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας στη Μάνη για Τσίπρα-Μπαζιάνα (φωτογραφίες)

Δημοσιεύθηκε: 13/03/2019 04:23

Μετά τον Τσακαλώτο, ο Τσίπρας. Απ’ τις αγαπημένες περιφέρειες του Ευκλείδη Τσακαλώτου για να «διακοπάρει» είναι η Μάνη -το καλοκαίρι του 2015 τον είχαμε πετύχει σε εστιατόριο του Γυθείου- και φαίνεται πως το… κόλλησε και στον πρωθυπουργό. Προτίμησε, όμως, τον Κότρωνα. Σε πρώτο χρόνο, καθώς επισκέφτηκε και το Γύθειο και την Αρεόπολη.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε το βράδυ της Κυριακής πριν την Καθαρά Δευτέρα να επισκεφτεί την ταβέρνα «Τα 7 Αδέλφια» ανάμεσα στον παραδοσιακό οικισμό Φλομοχώρι και τον Κότρωνα. Ολοι μαζί απόλαυσαν θαλασσινούς μεζέδες.

Μαζί με τη σύζυγό του Περιστέρα Μπαζιάνα και φιλική συντροφιά, δέκα ατόμων, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο εστιατόριο. Η παρέα του πρωθυπουργού παρήγγειλε μεταξύ άλλων καλαμαράκια, χταπόδι, γαρίδες και σαλάτες.

Δεν ήταν πάντως λίγοι αυτοί που ζήτησαν μια φωτογραφία με τον πρωθυπουργό, όπως και ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Παναγιώτης Πιερρινάκος. Την παρέα αποτελούσαν πέντε ζευγάρια και οι άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του Αλέξη Τσίπρα, συνολικά περίπου 15 άτομα.

Την παραθαλάσσια ταβέρνα «Τα 7 Αδέρφια» προτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα τουΤην παραθαλάσσια ταβέρνα «Τα 7 Αδέρφια» προτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του

Σύμφωνα με τον Λακωνικό Τύπο, ο πρωθυπουργός, το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, γευμάτισε σε ταβέρνα στο Καραβοστάσι Οιτύλου.

Η διαμονή του πρωθυπουργικού ζεύγους

Το πρωθυπουργικό ζεύγος διέμεινε στον «Πύργο Aραπάκη» που βρίσκεται στην περιοχή Χαριά. Πρόκειται για παλιό αρχοντικό, αναπαλαιωμ΄λενο με βαριά ιστορία. Οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν στον δεκαέξι μέτρων ύψους τετραώροφο πύργο, το μύλο, το λιοτριβιό, τις καμάρες και τα σπίτια μιας από τις ιστορικότερες οικογένειες της Μάνης, όπου γεννήθηκε και έζησε ο ξακουστός θαλασσοπόρος Πέτρος Αραπάκης. Ανακάλυψε τα σπήλαια του Διρού το έτος 1884 και έκανε το γύρο του κόσμου με ένα ιστιοπλοϊκό την Πανδώρα το 1910-1911.
Ο πύργος Αραπάκη, το πρωί

Το καθιστικό ενός από τα δωμάτια του Πύργου Αραπάκη

Ο Νίκος Αραπάκης, μιλώντας για την παραμονή του πρωθυπουργού στη Μάνη, σχολίασε: «Ο πρωθυπουργός κέρδισε όσους ανθρώπους συναναστράφηκε με την απλότητα, την καταδεκτικότητα και το εγκάρδιο γέλιο του». 

Η διακόσμηση ενός δωματίου του Πύργου Αραπάκη όπου διέμεινε ο Αλέξης Τσίπρας

Ένα από τα δωμάτια του Πύργου Αραπάκη

TIP

Ο Πύργος διαθέτει 8 τύπους δωματίων, στούντιο, διαμερίσματα, παραδοσιακά διαμερίσματα, πύργο και μύλο, καθένα προσεγμένο και διαμορφωμένο να αντανακλά τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του.

Ο πρωθυπουργός έβγαλε selfie με όσους του το ζήτησαν

Ο πρωθυπουργός έβγαλε selfie με όσους του το ζήτησανΦιλικός και χαμογελαστός με όλους ο Αλέξης Τσίπρας

Φιλικός και χαμογελαστός με όλους ο Αλέξης ΤσίπραςΨαρομεζέδες και selfies δίπλα στο κύμα για τον Αλέξη Τσίπρα Φιλικός, όπως πάντα με τα παιδιά ο Αλέξης Τσίπρας

Φιλικός, όπως πάντα με τα παιδιά ο Αλέξης Τσίπρας

 

Όπως και να το δεις… είναι INNOSTAT