“Έσβησε” και ο σπουδαίος ρολίστας Τρύφων Καρατζάς στα 80 του

17 Ιανουαρίου 2019 17:33

Πριν από ενάμιση χρόνο υποβλήθηκε σε επέμβαση και έμεινε για ένα διάστημα μακριά από το θέατρο. Τότε είχε δηλώσει: «Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς το θέατρο. Η υγεία μου έχει βελτιωθεί και περιμένω τη στιγμή που θα επιστρέψω στη σκηνή. Δεν είναι εύκολο να κάθεσαι στον καναπέ. Ο καναπές προμηνύει ότι περιμένεις τον θάνατο».

Και ο καναπές, τελικά, έφερε τον θάνατο. Ο Τρύφων Καρατζάς, ένας σπουδαίος ρολίστας του κινηματογράφου και πρωταγωνιστής σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών.

Το 2019 δεν ξεκίνησε καλά. Σ’ ένα δεκαπενθήμερο, είχαμε δύο απώλειες απ’ τον χώρο της υποκριτικής: πρώτα του Γιώργου Τζώρτζη -χθες συγκεκριμένα- και σήμερα του Τρύφωνα Καρατζά. Ενός ανθρώπου γλυκού, ταλαντούχου, ευγενέστατου.

Το δυσάρεστο γεγονός ανέφερε και η Δανάη Μπάρκα, η οποία αποχαιρέτησε τον ηθοποιό με μία φωτογραφία που πόσταρε στα social media κι έγραψε: «Αντίο Τρύφωνα Καρατζά. Πάντα θα θυμάμαι την ευγένεια και το χαμόγελό σου στην αυλή του σπιτιού μας».

Είχε 60 χρόνια πορείας στον χώρο της υποκριτικής, στη διάρκεια των οποίων έπαιξε σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις, ταινίες και σειρές. Ήταν ο πατέρας της Λίλης στη σειρά του Mega, «Λαβ Σόρρι» και η τελευταία ταινία που συμμετείχε ήταν η Ονειροπαγίδα του ΑΝΤ1 το 2011.