Έλον Μασκ: Κάνει δημοσκόπηση για το αν θα παραμείνει επικεφαλής του Twitter!

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

19 Δεκεμβρίου 2022 12:20

O Έλον Μασκ, εκτελεστικός διευθυντής της «Twitter Inc», ενεργοποίησε χθες, Κυριακή, δημοσκόπηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ρωτώντας αν θα πρέπει να παραιτηθεί από τη διοίκηση της εταιρίας και προσθέτοντας ότι θα συμμορφωθεί με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης.

Η δημοσκόπηση είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στη 01:20 (ώρα Ελλάδας), παρά το γεγονός ότι ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε θα παραιτηθεί, αν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Απαντώντας σε έναν χρήστη του Twitter αργότερα, ο Μασκ είπε «Δεν υπάρχει διάδοχος» κάνοντας αναφορά σε μία πιθανή αλλαγή του εκτελεστικού διευθυντή.

Ο Μάσκ δήλωσε σε δικαστήριο του Ντελαγουέρ τον προηγούμενο μήνα ότι θα μειώσει τον χρόνο του στην «Twitter Inc» και τελικά θα βρει ένα νέο επιχειρηματία για να διοικήσει την εταιρία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μετά την αναβάθμιση της πολιτικής του Twitter που έγινε χθες και η οποία απαγορεύει τη δημιουργία λογαριασμών με αποκλειστικό σκοπό την προώθηση άλλων εταιριών μέσων κοινωνικής δικτύωσης που περιέχουν συνδέσμους ή ονόματα χρηστών για τις ανταγωνιστικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Λίγα λεπτά πριν από την ενεργοποίηση της δημοσκόπησης ο Μασκ ζήτησε συγνώμη και ανέφερε σε μία ανάρτησή του στο Twitter: «Βαδίζουμε μπροστά, θα υπάρξει μία ψηφοφορία για μεγάλες αλλαγές πολιτικής».

Η αναβάθμιση της πολιτικής θα επηρεάσει το περιεχόμενο από κοινωνικές πλατφόρμες όπως το Facebook και το Instagram της Meta, αλλά και του Mastodon, του Truth Social, του Tribel, του Nostr και του Post, ενώ θα επιτρέπονται οι εκατέρωθεν αναρτήσεις, όπως ανέφερε σε μία ανάρτηση το Twitter support.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της «Twitter Inc» Τζακ Ντόρσεϊ που πρόσφατα επένδυσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Nostr, απάντησε στην ανάρτηση του Twitter support με μία λέξη διερωτώμενος «Γιατί;».

Απαντώντας σε έναν άλλο χρήστη σχετικά με την απαγόρευση προώθησης του Nostr, ο Ντόρσεϊ υποστήριξε «δεν έχει νόημα».

Από εκεί και πέρα, ο λογαριασμός μιας δημοσιογράφου της «Washington Post» στο Τwitter τέθηκε σε αναστολή χθες, μετά από απόφαση του Μασκ, την επομένη της επαναφοράς λογαριασμών πολλών δημοσιογράφων, που είχαν τεθεί σε αναστολή εν μέσω διαμάχης για τη δημοσιοποίηση δημοσίων δεδομένων για τις διαδρομές του αεροσκάφους του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία.

Το «αφεντικό» του Twitter έκανε λόγο αυτή τη φορά για μια «προσωρινή αναστολή» που συνδέεται με την «προγενέστερη αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων».

«Ο Μασκ ανέστειλε τον λογαριασμό μου στο Τwitter», έγραψε στο ιστολόγιό της η Τέιλορ Λόρεντζ, η οποία καλύπτει δημοσιογραφικά τη βιομηχανία τεχνολογίας για την «Washington Post».

Ο πολυδισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, απάντησε δημόσια στο Τwitter ότι πρόκειται για «προσωρινή αναστολή λόγω προγενέστερης αποκάλυψης προσωπικών δεδομένων από αυτόν τον λογαριασμό» και ότι αυτό το μέτρο «θα αρθεί σύντομα». Απαντούσε σε έναν χρήστη που τον ρώτησε για το θέμα.

Η Λόρεντζ εξήγησε ότι έκανε μια ερώτηση στον Μασκ μέσω Τwitter, για ένα άρθρο που γράφει, επειδή δεν μπορούσε να τον προσεγγίσει μέσω άλλων διαύλων.