Φύγε εσύ, έλα εσύ: Ποιοι “έφαγαν” τον Τζανακόπουλο & του πήρε το πόστο η (καλή του;) Αχτσιόγλου

5 Ιουνίου 2019 15:30

Εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου και ήδη από χθες είδαμε την πρώτη ριζική αλλαγή στον “συνασπισμό” ΣΥΡΙΖΑ. Εν ολίγοις, μετακομίζει στη θέση του Δημήτρη Τζανακόπουλου ως κυβερνητική εκπρόσωπος η Έφη Αχτσιόγλου, επιχειρώντας να επαναφέρει τη χαμένη -προ πολλού- αίγλη στο κόμμα της, με σκοπό να κερδίσουν (πόσο ιλαρό ακούγεται πια) τις εθνικές εκλογές.

Η απόφαση του απερχόμενου Τσίπρα να δώσει τη σκυτάλη της κυβερνητικής επικοινωνίας στο κορίτσι του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Έφη Αχτσιόγλου, σηματοδοτεί κανονικό άδειασμα Τζανακόπουλου.

Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο των τελευταίων ημερών, αναφέρει το crashonline.gr, απέδιδαν σημαντικό μερίδιο της εκλογικής αποτυχίας του ΣΥΡΙΖA στον αλαζόνα Δημήτρη Τζανακόπουλο, που, εξαιτίας και της απειρίας του, οδήγησε σε απανωτές γκάφες τον  Αλέξη Τσίπρα.

Η  «γραμμή» Βερναδάκη

Ως γνωστόν, ο πρώην (πλέον) κυβερνητικός εκπρόσωπος κινούταν στην «γραμμή» Βερναδάκη, θεωρώντας ότι το σύνολο των δημοσκοπήσεων ήταν «ψεύτικες». Παράλληλα, ήταν ο άνθρωπος που επί χρόνια υπερθεμάτιζε στη σύγκρουση του Αλέξη Τσίπρα με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, οδηγώντας τον πρωθυπουργό σε τυφλή (και χωρίς κανένα όφελος όπως αποδείχθηκε) σύγκρουση με τον ιδιοκτήτη των εφημερίδων «Νέα» και «Βήμα».

Πέραν όλων αυτών, το πομπώδες ύφος του κόστισε πανάκριβα στην κυβέρνηση, αφού εξέπεμπε αλαζονεία και υπέρμετρη επιθετικότητα. Κατά καιρούς πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά στον Τσίπρα, όπως ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, είχαν εισηγηθεί την απομάκρυνση από την κυβερνητική μαρκίζα του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Ο ρόλος των ΜΜΕ

Επίσης αποτελεί κοινό μυστικό ότι Μέσα και δημοσιογράφοι, που διατηρούν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον υπουργός Διαστημικής Πολιτικής Νίκο Παππά, πίεζαν επίσης προς την κατεύθυνση της απομάκρυνσης Τζανακόπουλου από τον τομέα της επικοινωνίας. «Μας κάνει τεράστια ζημιά και μόνο η εικόνα του», ανέφεραν χαρακτηριστικά. Φυσικά η επιλογή της Έφης Αχτσιόγλου στη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου είναι αλήθεια ότι προκάλεσε ποικίλα σχόλια εντός και εκτός κυβέρνησης, δεδομένης της φημολογίας που θέλει, τον Τζανακόπουλο, να διατηρεί σχέση μαζί της.

Μάλιστα, τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο από την στιγμή που η πρώην υπουργός Εργασίας τοποθετηθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, θέση που είχε σχεδόν «καπαρώσει» ο απερχόμενος κυβερνητικός εκπρόσωπος.