Τζέφρι Ντάμερ: Έρχεται μήνυση από τον πατέρα του κατά του Netflix

Συντάκτης: Newsroom

23 Οκτωβρίου 2022 12:44

Τζέφρι Ντάμερ: Έρχεται μήνυση από τον πατέρα του κατά του Netflix

Η ιστορία του Τζέφρι Ντάμερ, ενός από τους πιο στυγερούς κατά συρροή δολοφόνους στην ιστορία του ποινικού κώδικα, έχει συζητηθεί όσο καμία και με αφορμή τη σειρά του Netflix βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο.

Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά τις τρομερές αποκαλύψεις για τις 17 δολοφονίες που διέπραξε, με ειδεχθή και πρωτοφανή τρόπο για τις αρχές, το «Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story» αναβιώνει την ιστορία του κανίβαλου και νεκρόφιλου γκέι δολοφόνου που εξακολουθεί να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον γύρω από το όνομά του.

Ωστόσο, αυτή η ενδελεχής αναδρομή στο παρελθόν και η τεράστια απήχηση της σειράς, έχει φέρει αναστάτωση στα εμπλεκόμενα μέλη. Περισσότερο από όλους φάνηκε να ενοχλείται ο πατέρας του, Λάιονελ Ντάμερ, ο άνθρωπος που τον στήριξε περισσότερο από τον καθένα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Post και Sun ο Λάιονελ Ντάμερ σκέφτεται να μηνύσει το Netflix για την κατάσταση που έχει δημιουργήσει ξανά η σειρά.

Σε δηλώσεις του ο οικιακός βοηθός του αναφέρει ότι ο 86χρονος πλέον άνδρας είναι αναστατωμένος με την δημοσιότητα που έχουν πάρει ξανά οι πράξεις του γιου του.

Δηλώνει μάλιστα ενοχλημένος που το Netflix δεν ζήτησε ποτέ την άδεια να χρησιμοποιήσει τις ηχογραφήσεις, τις οποίες η νομική ομάδα του γιου του είχε στην κατοχή της, στην άλλη σειρά-ντοκιμαντέρ για το ίδιο θέμα, με τίτλο «Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes» η οποία κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο.

Οπλίστηκε για την αυτοπροστασία του

Ο πατέρας του Ντάμερ ζει τα τελευταία χρόνια σε μία επαρχία του Οχάιο και έχει αρνηθεί να κάνει οποιαδήποτε δήλωση από τη στιγμή που κυκλοφόρησε η σειρά.

Ο ίδιος δεν φαίνεται να έχει ξεπεράσει όσα έχουν συμβεί, αφού όσοι κατάφεραν να τον δουν από κοντά μιλούν για ένα ψυχολογικό ράκος.

Ακόμη και τόσα χρόνια μετά, οι «φαν» της περιπέτειας που πέρασε εξακολουθούν να εμφανίζονται στο κτήμα του, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ.

Μάλιστα, ο βοηθός του, που επιθυμεί να κατονομαστεί ως Τζεμπ, είπε στη Sun ότι ο Ντάμερ αποφάσισε να οπλιστεί για να εξασφαλίσει τη σωματική του ακαιρεότητα, δεδομένης της ξαφνικής φρενίτιδας που έχει προκληθεί αυτό το διάστημα με τη σειρά.

«Από όλα όσα έχω δει και έχω γίνει μάρτυρας προσωπικά, ο Λάιονελ δεν επικοινώνησε με καμία από αυτές τις εκπομπές του Netflix» τόνισε ο Τζεμπ και συνέχισε:

«Έχω μιλήσει προσωπικά με μερικούς δικηγόρους και με τον εκδότη του γι’ αυτό, λόγω όλου του χάους που επικρατεί και των ιστοριών που έχουμε δει. Ο Λάιονελ και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του συγκεντρώνουν πληροφορίες και εξετάζουν μια πιθανή αγωγή εναντίον της ομάδας παραγωγής ή ενδεχομένως του Netflix. Δεν υπήρξε καμία απολύτως μέριμνα για την ευημερία του Λάιονελ».

Το βιβλίο του Λάιονελ Ντάμερ

Ο Λάιονελ Ντάμερ θέλησε να μοιραστεί τη σκοπιά από την οποία ο ίδιος είδε τα πράγματα και εξέδωσε το δικό του βιβλίο το 1994 με τίτλο «A Father’s Story», (Η ιστορία ενός πατέρα).

Το βιβλίο κυκλοφόρησε λίγους μήνες πριν ο γιος του δολοφονηθεί μέσα στις φυλακές από συγκρατούμενό του και μέσα σε αυτό εξιστόρησε τις σκέψεις του για τις πράξεις του «Κανίβαλου του Μιλγουόκι» όπως έμεινε γνωστό το παιδί του στη μαύρη σελίδα της ιστορίας. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις αποφάσισε να το δωρίσει στις οικογένειες των θυμάτων του Τζέφρι.

«Ήταν ένας πολύ στοργικός πατέρας. Προσπαθούσε απλώς να κάνει το καλύτερο δυνατό σε μια περίοδο αβεβαιότητας. Θεωρεί ότι τίποτα από αυτά δεν θα έπρεπε να γίνει -όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται να είναι σε δημόσια διάθεση βρίσκονται στο βιβλίο του. Τα υπόλοιπα είναι απλώς ωραιοποιημένα και δίνουν προσοχή σε λεπτομέρειες που δεν είναι αποδεδειγμένα γεγονότα. Όταν ρώτησα τον Λάιονελ τι ήθελε να πω στον κόσμο, μου είπε: “Όλα όσα έχω να πω είναι στο βιβλίο μου”. Αλλά μέχρι εκεί φτάνει» είπε τέλος ο οικιακός του βοηθός, Τζεμπ.