Τζένη Καζάκου: Η δυσλεξία, το χαστούκι και η αστυνομία

Συντάκτης: Newsroom

15 Νοεμβρίου 2023 11:08

Τζένη Καζάκου: η κούκλα εγγονή της Καρέζη στη σειρά του Μανουσάκη στην ΕΡΤ!

Όμορφο κορίτσι. Με βαρύ όνομα. Που δεν μασάει όμως τα λόγια της.

Η Τζένη Καζάκου μίλησε για τη σειρά “Ο Παράδεισος των Κυριών”, στην οποία συμμετέχει ενώ αναφέρθηκε και στη σχέση με τη μητέρα και την αδελφή της.

Πώς βίωσε το διαζύγιο των γονιών της; Η ηθοποιός συγκινήθηκε μιλώντας για τον παππού της, Κώστα Καζάκο και το bullying που βίωσε στην παιδική ηλικία από καθηγητές της. Το χαστούκι από εκπαιδευτικό και η δυσλεξία.

«Ήμουν έντονος χαρακτήρας στο σχολείο. Υπήρχαν κλίκες, παρέες αλλά και λίγο παραβατικά. Για να επιβιώσω εκεί έπρεπε να βγάλω μια πιο σκληρή πλευρά. Έχω δεχτεί βία και κυρίως από καθηγητές.

Στο γυμνάσιο με αντιμετώπιζαν σαν… χαζή επειδή έχω δυσλεξία. Δεν μπορούσα να διαβάσω μόνη μου την ιστορία και η μαμά μου μου την έλεγε κάθε βράδυ σαν παραμύθι. Με μείωναν οι καθηγητές επειδή δεν μπορούσα να μπω στους ρυθμούς που είχαν μπει τα υπόλοιπα παιδιά. Ήμουν 6-7 χρονών όταν η μαμά μου ανακάλυψε ότι έχω δυσλεξία. Έκανα και ιδιαίτερα στο σπίτι, είχα πάρει και χαρτί, εξεταζόμουν προφορικά», είπε αρχικά η Τζένη Καζάκου και συνέχισε:

«Στην Α’ λυκείου, επειδή μιλούσα στην τάξη, ήρθε ο καθηγητής, χτύπησε το χέρι του στο θρανίο και με χαστούκισε. Εκείνη τη στιγμή κοκκάλωσα, δεν μπορούσα να αντιδράσω. Γύρισα σπίτι με είδε η μητέρα μου, ήταν τόσο πολύ το σοκ που δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω αυτό που έγινε.

Με ρωτούσε η μαμά μου τι έπαθα. Την επόμενη μέρα ήρθαν στο σχολείο οι γονείς μου στο σχολείο, πήραμε την αστυνομία και τράβηξε το θέμα. Τον άλλαξαν τμήμα αυτόν τον άνθρωπο, όμως το θέμα δεν σταμάτησε εκεί γιατί ο άνθρωπος αυτός δωροδοκούσε με βαθμούς τα παιδιά της Γ’ λυκείου για να μου κάνουν ψυχολογικό πόλεμο ότι είμαι υπερβολική και έφερα τους γονείς μου χωρίς λόγο στο σχολείο».