Τζένη Καζάκου: «Ο Κώστας Καζάκος είναι η ιστορία του ελληνικού θεάτρου, κάθε του κουβέντα είναι και ένα μάθημα»

30 Μαΐου 2021 18:15

Τζένη Καζάκου: «Ο Κώστας Καζάκος είναι η ιστορία του ελληνικού θεάτρου, κάθε του κουβέντα είναι και ένα μάθημα»

Η Τζένη Καζάκου είναι μόλις 21 ετών, σπουδάζει ηθοποιός στη δραματική σχολή «Πράξη 7». Ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο της στη μίνι σειρά που σκηνοθετεί ο Μανούσος Μανουσάκης για την κρατική τηλεόραση. Βασισμένη σε διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Δεν έχει σταθεί ξανά μπροστά από την κάμερα. Τώρα θα συμπρωταγωνιστήσει δίπλα στους Ρένια Λουιζίδου και Πέτρο Ξεκούκη.

Τζένη Καζάκου: «Ο Κώστας Καζάκος είναι η ιστορία του ελληνικού θεάτρου, κάθε του κουβέντα είναι και ένα μάθημα»

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να συνεργάζομαι με έναν τόσο σημαντικό σκηνοθέτη που αγαπάει τους ηθοποιούς του και τους οδηγεί στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μόλις πριν από λίγες μέρες ξεκινήσαμε τα γυρίσματα. Ανυπομονούσα όλο αυτόν τον καιρό», λέει με τον χαρακτηριστικό νεανικό ενθουσιασμό.

Η κουβέντα μας έρχεται στους γονείς της. Σε δύο καταξιωμένους ανθρώπους του θεάματος που η ίδια ομολογεί ότι παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή της. «Ωχ, μάνα μου», μουρμούρισε ο πατέρας της όταν πληροφορήθηκε ότι η Τζένη θέλει να ακολουθήσει την οικογενειακή παράδοση και να ασχοληθεί με τον χώρο του θεάματος.

«Ο χώρος είναι δύσκολος και απαιτεί γερό στομάχι. Από την άλλη, κι αυτή μέσα στον χώρο μεγάλωσε, ήταν δύσκολο να ξεφύγει. Ήταν αναμενόμενο. Έχω δει ένα δοκιμαστικό που έκανε. Μου άρεσε γι’ αυτό και της το είπα, έχει ταλέντο!». Η Τζένη χαμογελά: «Οι γονείς μου βρίσκονται πάντα δίπλα μου. Είναι άνθρωποι που πιστεύουν στην προσωπικότητα του παιδιού τους και επομένως λένε τη γνώμη τους μόνο όταν τους τη ζητήσω. Η τελική απόφαση είναι πάντα δίκη μου».

«Από τον πατέρα μου πήρα τη λογική ενώ από τη μητέρα μου το συναίσθημα. Και από τους δύο μαζί το ένστικτο», μου απαντά. Τη ρωτώ για την τρυφερή φωτογραφία με τον παππού της, τον Κώστα Καζάκο, που ανέβασε πρόσφατα στα social media και έγινε viral προκαλώντας καταιγισμό θετικών σχολίων: «Αυτή η φωτογραφία που αναφέρετε τραβήχτηκε πριν από τρία χρόνια», σχολιάζει συνωμοτικά. «Ο Κώστας Καζάκος είναι η ιστορία του ελληνικού θεάτρου, οπότε καταλαβαίνετε ότι κάθε του κουβέντα είναι και ένα μάθημα». Είπε στο Gala.