Τζιμ Κάρεϊ: Εγκατέλειψε το Τwitter λόγω Μασκ – Είπε «αντίο» με ένα καρτούν

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

30 Νοεμβρίου 2022 11:06

Ο Τζιμ Κάρεϊ αποφάσισε να εγκαταλείψει το Twitter λόγω του Έλον Μασκ.

Η απόφαση του γνωστού ηθοποιού Τζιμ Κάρεϊ δεν ήταν αιφνιδιαστική, καθώς ο ίδιος, όπως και πολλοί άλλοι διάσημοι, έχουν πάρει θέση για την εξαγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης από τον Μασκ.

Μάλιστα, ο Κάρεϊ είπε το δικό του «αντίο» ανεβάζοντας ένα καρτούν, όπως αναφέρει το σάιτ skai.gr. Ο κορυφαίος κωμικός, ηθοποιός και καλλιτέχνης τα τελευταία χρόνια έχει κάνει ένα βήμα πίσω από τα δρώμενα του Χόλιγουντ και έχει επικεντρωθεί περισσότερο στα έργα τέχνης του.

Συνεργάστηκε με τον animator («Toy Story», «Monsters Inc.», «Finding Nemo») και σκηνοθέτη («Dr. Seuss’ Horton Heard a Who!», «Free Birds») Τζίμι Χέιγουορντ, για να πάρουν το τελευταίο έργο τέχνης του ηθοποιού και να του δώσουν μια δημιουργική πινελιά με μουσική και κίνηση.

«Είναι βασισμένο στη ζωγραφιά μου, με έναν τρελό γέρο Φύλακα Φάρου, που στέκεται γυμνός μέσα στην καταιγίδα, καλώντας τους αγγέλους και φωτίζοντας τη λάμπα του, για να μας καθοδηγήσει μέσα στη νύχτα», έγραψε ο Κάρεϊ στο κείμενο, που συνοδεύει το βίντεο animation, που «ανέβασε» στο Twitter.

Ο ηθοποιός έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες διασημότητες, που εγκατέλειψαν το Twitter μετά την εξαγορά του από τον Μασκ τον περασμένο μήνα, αφού ο διευθύνων σύμβουλος της «Tesla» αγόρασε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μασκ, ο οποίος έχει αποκαταστήσει έναν αριθμό λογαριασμών στο Twitter που είχαν προηγουμένως απενεργοποιηθεί, ανέφερε ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο ο αριθμός της εγγραφής νέων χρηστών «ήταν υψηλότερος όλων των εποχών».

Ωστόσο, υπήρξε μαζική έξοδος διαφημιστών σχετικά με ανησυχίες για την επιβεβαίωση στοιχείων και για τη ρητορική μίσους που ο Μασκ καταλογίζει σε ομάδες ακτιβιστών που ασκούν πιέσεις στις εταιρίες που διαφημίζονται στο Twitter.

Από εκεί και πέρα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε προ ημερών ότι παρακολουθεί την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter υπό τη διοίκηση του Μασκ για το ενδεχόμενο παραπληροφόρησης.