Τζολί – Πιτ: Νέο επεισόδιο στη μάχη – Η ρήτρα σιωπής, το αλκοόλ και οι τεράστιες σπατάλες

Συντάκτης: Newsroom

8 Σεπτεμβρίου 2022 17:00

Τζολί - Πιτ: Νέο επεισόδιο στη μάχη - Η ρήτρα σιωπής, το αλκοόλ και οι τεράστιες σπατάλες

Η διαμάχη του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί για το οινοποιείο Chateau Miraval έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε ένα πόλεμο δίχως τέλος.

Εταιρεία που ίδρυσε η Τζολί κατέθεσε αγωγή ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον του πρώην συζύγου της, υποστηρίζοντας ότι αυτός και φίλοι του ξεκίνησαν μια ύπουλη εκστρατεία για να «πάρουν τον έλεγχο» του γαλλικού οινοποιείου που αγόρασαν ως ζευγάρι «σε αντίποινα για το διαζύγιο και τις διαδικασίες επιμέλειας» και για να «διασφαλίσουν… ότι η Τζολί δεν θα έπαιρνε ποτέ ούτε δεκάρα» από τα τεράστια κέρδη του.

Η αγωγή ισχυρίζεται επίσης ότι ο Πιτ προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το μερίδιο της Τζολί στο οινοποιείο για να την αναγκάσει να υπογράψει μια «ρήτρα σιωπής» που θα την εμπόδιζε να συζητήσει δημοσίως τις συνθήκες που οδήγησαν στο διαζύγιό τους και ότι ο Πιτ σπατάλησε εκατομμύρια από τα χρήματα της εταιρείας σε «έργα ματαιοδοξίας», όπως για παράδειγμα την κατασκευή μιας πισίνας που κόστισε πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια.

Στα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν χθες στο Λος Άντζελες υποστηρίζεται ότι αφού το ζευγάρι αγόρασε το κτήμα 1.300 στρεμμάτων στη Νότια Γαλλία το 2008, επένδυσε από κοινού δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για να το βελτιώσει.

Το περίπλοκο χαρτοφυλάκιο

Η αγωγή αναφέρει ότι η Τζολί και ο Πιτ είχαν από 50% ο καθένας μέσω ενός περίπλοκου χαρτοφυλακίου και ότι «μεγάλο μέρος της προσωπικής περιουσίας της Τζολί» ήταν δεσμευμένη στο οινοποιείο.

Στην νέα αγωγή αναφέρεται επίσης ότι το ζευγάρι είχε συμφωνήσει ότι η Τζολί θα επέβλεπε τα ανθρωπιστικά τους έργα, συμπεριλαμβανομένου του Ιδρύματος «Jolie-Pitt», ενώ «η εποπτεία της επένδυσης του ζευγαριού στο Chateau Miraval είχε αφεθεί στα χέρια του Πιτ».

Με καυστικό τρόπο, οι εφημερίδες γράφουν ότι ενώ το οινοποιείο κέρδισε βραβεία και έγινε ένα εξαιρετικά πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του ζευγαριού «δεν ήταν όλα ρόδινα», καθώς ο Πιτ «είχε πρόβλημα εξάρτησης από το αλκοόλ».

Η αγωγή υποβλήθηκε από την «Nouvel», την εταιρεία που ίδρυσε η Τζολί για να διατηρήσει το μερίδιό της στο οινοποιείο, το οποίο πούλησε πρόσφατα στον κολοσσό ποτών Stoli.

Τα αντίποινα
Και προσθέτει: «Σε αντίποινα για το διαζύγιο και τις διαδικασίες επιμέλειας, ο Πιτ ξεκίνησε μια πολύπλευρη, πολυετή εκστρατεία για να καταλάβει τον έλεγχο του Chateau Miraval και να οικειοποιηθεί τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας προς όφελος του ίδιου και των δικών του εταιρειών και φίλων. Ορίζοντας τον εαυτό του ως τον νόμιμο ιδιοκτήτη του Chateau Miraval, οι δίδυμοι στόχοι του ήταν να σφετεριστεί την αξία της εταιρείας της Τζολί, Nouvel, και να αποκτήσει την αποκλειστική κυριότητα του Chateau Miraval».

Τα έγγραφα υποστηρίζουν ακόμα ότι μετά την κατάθεση του διαζυγίου, ο Πιτ απλώς λειτουργούσε το οινοποιείο χωρίς να συμβουλεύεται την Τζολί. Μάλιστα όταν εκείνη προσπάθησε να πάρει πληροφορίες και περισσότερο έλεγχο, εκείνος την «απέρριψε» και προσπάθησε με αθέμιτα μέσα να «εμποδίσει την Τζολί και την Nouvel να αποκτήσουν πληροφορίες για το Chateau Miraval ή να το διαχειριστούν».

Οι μεγάλες σπατάλες
Ισχυρίζεται επίσης ότι «εκπόνησε και εκτέλεσε ένα σχέδιο για τη μυστική μετακίνηση περιουσιακών στοιχείων από το Chateau Miraval… σε εταιρείες που ανήκαν στον ίδιο και τους φίλους του, υποτιμώντας έτσι το συμφέρον της Jolie».

Στην αγωγή αναφέρεται ότι μετά το διαζύγιο, ο Πιτ και οι διευθυντές του Chateau Miraval «σπατάλησαν δεκάδες εκατομμύρια από τα χρήματα του Chateau Miraval σε έργα ματαιοδοξίας που έχουν ελάχιστη, αν όχι καμία, επιχειρηματική αξία».

«Υπό την καθοδήγηση του Πιτ, το Chateau Miraval ανέθεσε επίσης την κατασκευή μιας μόνο σκάλας στο κάστρο και την ανακατασκευή της συνολικά τέσσερις φορές, αφού ήταν δυσαρεστημένος με τις τρεις πρώτες προσπάθειες», αναφέρουν τα έγγραφα.

Ισχυρίζεται επίσης ότι ο Πιτ «ανάγκασε το Chateau Miraval να ξοδέψει αρκετά εκατομμύρια δολάρια για την ανακατασκευή πέτρινων τοίχων χρησιμοποιώντας εξειδικευμένους μαστόρους από την Κροατία. Τα χρήματα αυτά δαπανήθηκαν παρά τις αντιρρήσεις της Τζολί και της Nouvel».

Στην αγωγή αναφέρεται ακόμα ότι «παρόλο που η Τζολί δεν ήταν υποχρεωμένη να πουλήσει το μερίδιό της στον Πιτ, προσφέρθηκε να το κάνει και διαπραγματεύτηκε μαζί του επί μήνες πλησιάζοντας σε συμφωνία».

Οι παράλογοι όροι του Πιτ
«Ο Πιτ απαίτησε την τελευταία στιγμή επαχθείς και άσχετους όρους, συμπεριλαμβανομένου ενός όρου που αποσκοπούσε στο να απαγορεύσει στην Τζολί να μιλήσει δημοσίως για τα γεγονότα που οδήγησαν στη διάλυση του γάμου τους. Ο Πιτ γνώριζε ότι μεγάλο μέρος του πλούτου και της ρευστότητας της Τζολί ήταν δεσμευμένα και χρησιμοποίησε αυτό το γεγονός για να προσπαθήσει να εξαναγκάσει την Τζολί να συμφωνήσει με τους παράλογους όρους του».

Τα έγγραφα αναφέρουν ότι τον Οκτώβριο του 2021 «αφού ο Πιτ αγνόησε την τελική προσφορά της Τζολί να πουλήσει το μερίδιό της στο οινοποιείο με τους ίδιους όρους που είχε προτείνει ο Πιτ, αλλά χωρίς τη σιωπηλή ρήτρα», το πούλησε στη Stoli αντ’ αυτού.

Η αγωγή αναφέρει ότι η Stoli ήταν έτοιμη να θέσει την εμπειρία και το δίκτυο διανομής της στη διάθεση του Chateau Miraval, αλλά ότι «μη θέλοντας να μοιραστεί τον έλεγχο, ο Πιτ αρνήθηκε να συνεργαστεί με ως ισότιμος εταίρος».

Το ζευγάρι εδώ και πολλούς μήνες βρίσκεται σε διαρκή κόντρα. Αυτή η τελευταία αγωγή είναι μια ανταγωγή κατά των εγγράφων που κατέθεσαν οι δικηγόροι του Πιτ.

Το ζευγάρι αγόρασε το κτήμα τρία χρόνια αφότου άρχισε να βγαίνει. Παντρεύτηκε σε ένα παρεκκλήσι στους χώρους του το 2014.

Πηγή: Κατερίνα Αθανασίου Πρώτο Θέμα