Τζόνι Ντεπ-Άμπερ Χερντ: Μια αγάπη που έγινε μίσος

10 Μαΐου 2022 22:41

Ντεπ

Μια αγάπη που θα ήθελαν πολύ να γράφει το δικό της happy End αλλά τελικά έγινε μίσος. Ο Τζονι Ντεπ και η Άμπερ Χέρντ θα μπορούσαν να συγκριθούν άνετα με τους ήρωες της ταινίας «ο Πόλεμος των Ρόουζ».

Μόνο που αυτή η δίκη απασχόλησε και θα απασχολεί για πολλά χρόνια τόσο τα Μέσα Ενημέρωσης όσο και την κοινή γνώμη.

Από νομική σκοπιά η δίκη περιστρέφεται γύρω από μια αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση που υπέβαλε ο Depp εναντίον της Heard το 2019, σχετικά με ένα άρθρο που στοχοποιούσε τον ηθοποιό για ενδοοικογενειακή κακοποίηση. Ο Ντεπ ισχυρίζεται ότι το άρθρο έβλαψε ανεπανόρθωτα την καριέρα του.

Ο «Βίος και Πολιτεία» του Τζόνι Ντεπ σε 3 ντοκιμαντέρ - Στο επίκεντρο ο πόλεμος με την Χέρντ

Ο «Βίος και Πολιτεία» του Τζόνι Ντεπ σε 3 ντοκιμαντέρ – Στο επίκεντρο ο πόλεμος με την Χέρντ

Πιο συγκεκριμένα, ο Χολυγουντιανός σταρ  άσκησε μήνυση 50 εκατομμυρίων δολαρίων για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της Χερντ τον Μάρτιο του 2019, μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου στην Washington Post τον προηγούμενο Δεκέμβριο. Στο άρθρο, η Χερντ μιλούσε για την αντιμετώπιση των γυναικών σε υποθέσεις σεξουαλικής επίθεσης και η ίδια συστήθηκε ως «δημόσιο πρόσωπο που εκπροσωπεί την ενδοοικογενειακή κακοποίηση». Το όνομα του Ντεπ δεν αναφέρεται, ωστόσο το timeline που περιέγραφε ταυτίζονταν με το χρονοδιάγραμμα του διαζυγίου του ζευγαριού δύο χρόνια νωρίτερα, το 2016.

Λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου ο ηθοποιός αποσύρθηκε από τον ρόλο του στο franchise της Disney «Pirates of the Caribbean», καθώς όπως ισχυρίζεται το άρθρο προκάλεσε ζημιά στην καριέρα του. Η καριέρα του Ντεπ άλλωστε βρισκόταν ήδη στα βράχια μετά τη δημοσιοποίηση του χωρισμού του ζευγαριού και τους ισχυρισμούς για κακοποίηση που εκτοξεύτηκαν μεταξύ τους. Η μακροχρόνια αναβληθείσα δίκη είναι η δεύτερη αγωγή που φέρνει στο επίκεντρο τη σχέση του Ντεπ και της Χερντ, καθώς έχει προηγηθεί μια δίκη στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2020 για έναν τίτλο που τον αποκαλούσε «wife-beater».

Τζόνι Ντεπ: Μετά τις κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία, το Hollywood του γυρνάει την πλάτη

Πιο συγκεκριμένα ο Ντεπ είχε χάσει μια παρόμοια μήνυση που είχε κάνει στη News Group Newspapers το 2020, τον Όμιλο της εφημερίδας The Sun. Οι δικηγόροι της Χερντ προσπάθησαν να απορρίψουν τη μήνυση του Ντεπ για συκοφαντική δυσφήμιση αφού έχασε την υπόθεση του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά ένας δικαστής αρνήθηκε, επικαλούμενος διαφορές στη νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ για τη δυσφήμιση και επισημαίνοντας ότι η Χερντ στην προηγούμενη μήνυση δεν ήταν κατηγορούμενη. Στη συνέχεια η Χερντ κατέθεσε ανταγωγή 100 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον του Ντεπ, υποστηρίζοντας ότι τη δυσφήμησε όταν η νομική ομάδα του καταδίκασε τους ισχυρισμούς της ως «ψευδείς».

Άμπερ Χερντ: Η πρώην σύζυγος του Τζόνι Ντεπ έγινε μητέρα για πρώτη φορά

Το χρονικό της σχέσης του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ

Ο Ντεπ γνώρισε την Χερντ το 2009, στα γυρίσματα της ταινίας The Rum Diary. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο Ντεπ περιέγραψε την πρώτη φόρα που ένιωθε μια ξεχωριστή σύνδεση με τη Χερντ, όταν οι δυο τους γύρισαν μια σκηνή που απαιτούσε να φιληθούν στο ντους.

«Εκείνη τη στιγμή, ήταν, ήταν… ένιωθα σαν κάτι, ένιωθα σαν κάτι που δεν έπρεπε να νιώσω» είπε ο Ντεπ, προσθέτοντας ότι και οι δύο ήταν σε σχέση εκείνη την εποχή. «Νομίζω ότι υπήρχε κάτι στο φιλί στο ντους που ήταν αληθινό». Οι δυο τους συναντήθηκαν ξανά δύο χρόνια αργότερα για να προωθήσουν την ταινία, αλλά άρχισαν να βγαίνουν μόνο όταν ο Ντεπ χώρισε με την επί χρόνια σύντροφό του Βανέσα Παραντί, με την οποία έχει δύο παιδιά. Ο Ντεπ και η Χερντ παντρεύτηκαν το 2015. Η Χερντ υπέβαλε αίτηση διαζυγίου 15 μήνες αργότερα, κατηγορώντας τον για κακοποίηση. Ο Ντεπ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, με τη νομική του ομάδα να κατηγορεί την Χερντ ότι αποσκοπεί σε οικονομική εξασφάλιση. Αφού η Χερντ απέσυρε ένα αίτημα για 50.000 δολάρια το μήνα συμβιβάστηκαν εξωδικαστικά, με τη Χερντ να λαμβάνει 7 εκατομμύρια δολάρια. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι δώρισε τα χρήματα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ντεπ

Όσα  είπε ο Τζόνι Ντεπ στην κατάθεσή του

Ο Ντεπ περιέγραψε μια παιδική ηλικία γεμάτη με λεκτική και σωματική κακοποίηση, τις πρώτες του συναντήσεις με τον Χερντ και το πώς η επιτυχία του franchise των «Pirates of the Caribbean» άλλαξε τη ζωή του. Τόσο η Χερντ όσο και ο Ντεπ έχουν κατηγορήσει ο ένας τον άλλον για σωματική βία, ενώ και οι δύο αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς της άλλης πλευράς. Στην κατάθεσή του, ο Ντεπ είπε: «Ποτέ δεν έφτασα στο σημείο να χτυπήσω την κυρία Χερντ με οποιονδήποτε τρόπο ούτε έχω χτυπήσει ποτέ καμία γυναίκα στη ζωή μου». Ισχυρίστηκε ότι η Χερντ ήταν βίαιη απέναντί ​​του, αναφέροντας λεπτομερώς μια περίπτωση κατά την οποία το δάχτυλό του τραυματίστηκε σοβαρά όταν η Χερντ φέρεται να του πέταξε ένα μπουκάλι βότκας. Επίσης αίσθηση έχει προκαλέσει η αναφορά ότι μια μέρα βρήκε περιττώματα στο κρεβάτι του –αν και η Χερντ αρνείται ότι ανήκουν σε αυτήν.

Άμπερ

Actress Amber Heard leaves Los Angeles Superior Court court on Friday, May 27, 2016, after giving a sworn declaration that her husband Johnny Depp threw her cellphone at her during a fight Saturday, striking her cheek and eye. The judge ordered Depp to stay away from his estranged wife and ruled that Depp shouldn’t try to contact Heard until a hearing is conducted on June 17. (AP Photo/Richard Vogel)

Η πρώτη μάρτυρας του ηθοποιού ήταν η Christi Dembrowski, η μεγαλύτερη αδερφή του Ντεπ και προσωπική του μάνατζερ, η οποία μίλησε για την κακοποίηση που είχαν αντιμετωπίσει ως παιδιά, κάνοντας αναφορά σε επαναλαμβανόμενα μοτίβο.

Στο δικαστήριο κατέθεσε επίσης ο Isaac Baruch, παιδικός φίλος του Ντεπ, ο οποίος είπε ότι ο ηθοποιός του επέτρεψε να ζήσει χωρίς ενοίκιο σε ένα ρετιρέ του L.A. καθώς ο ίδιος επικεντρωνόταν στην τέχνη του. Είπε ότι, αν και ο Ντεπ και η Χερντ έμεναν κοντά, δεν υπήρξε ποτέ μάρτυρας βίας μεταξύ των δύο, αποκαλώντας τους ισχυρισμούς της Χερντ «κακόβουλα ψέματα». Η νομική ομάδα του Ντεπ κάλεσε επίσης έναν γιατρό και μια νοσοκόμα που τον περιέθαλψαν κατά τον εθισμό του στις ουσίες, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι έγιναν μάρτυρες καβγάδων μεταξύ του ζευγαριού, αλλά όχι σωματικής κακοποίησης.

Κατέθεσε επίσης η Τάρα Ρόμπερτς, η οποία διαχειρίζεται την περιουσία του Ντεπ στις Μπαχάμες και περιέγραψε έναν καυγά μεταξύ της Χερντ και του Ντεπ, στον οποίο η Άμπερ του είπε ότι ήταν ένας «ξεφτιλισμένος ηθοποιός» που «θα πέθαινε ένας χοντρός, μόνος και γέρος». Η κλινική και ιατροδικαστική ψυχολόγος Shannon Curry κατέθεσε ότι προσλήφθηκε από τη νομική ομάδα του Depp για να πραγματοποιήσει μια ψυχολογική αξιολόγηση της Heard πέρυσι, με αποτέλεσμα να διαγνώσει οριακή διαταραχή προσωπικότητας και δραματικής διαταραχής.

Η Curry είπε ότι κάποιος με οριακή διαταραχή προσωπικότητας μπορεί να έχει φόβο εγκατάλειψης και να κάνει «απέλπιδες προσπάθειες» να αποτρέψει κάποιον από το να φύγει, προσθέτοντας ότι όσοι έχουν δραματικές διαταραχές προσωπικότητας έχουν την επιθυμία να είναι το επίκεντρο της προσοχής. Στην κατ’ αντιπαράθεση εξέταση, ο δικηγόρος της Χερντ έφερε μαρτυρίες από άλλους γιατρούς που πίστευαν ότι η Χερντ ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Ο Τάιλερ Χάντεν, ένας από τους αξιωματικούς του Λος Άντζελες που ανταποκρίθηκε σε κλήση ενδοοικογενειακής βίας στο διαμέρισμα του ζευγαριού τον Μάιο του 2016, είπε ότι η Χερντ δεν έδειξε σημάδια τραυματισμού εκείνη τη στιγμή, έξι μέρες πριν εμφανιστεί σε ένα δικαστήριο του Λος Άντζελες με σημάδια στο πρόσωπό της. Δύο άλλοι αξιωματικοί έδωσαν παρόμοιες μαρτυρίες.

Ντεπ

Και ενώ όπως όλα δείχνουν ο επίλογος αυτής της δικαστικής διαμάχης είναι ακόμα μακριά, το μόνο σίγουρο είναι πως η τελευταία σκηνή θα είναι σαν το Κραμερ εναντίων Κράμερ.