Βαγγέλης Δρίσκας: «Θέλω να μοιραστώ με τους τηλεθεατές για να τους δώσω αυτοπεποίθηση και γνώσεις»

14 Φεβρουαρίου 2021 15:45

Μαγειρέυει από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Ξεκίνησε να ασχολείται αρχικά με την ζαχαροπλαστική στην οικογενειακή επιχείρηση κι από τότε δεν σταμάτησε ποτέ να βρίσκεται σε κουζίνες και παρασκευαστήρια. Στη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό 7 Μέρες TV  αποκάλυψε αυτά κι ακόμη περισσότερα.

Τι σημαίνει μαγειρική για εσάς;

Η μαγειρική είναι η μεγάλη μου αγάπη, η ζωή μου, Είναι ένα επάγγελμα που το επέλεξα από τα 14 και στην πραγματικότητα είναι περισσότερο χόμπι και παιχνίδι και λιγότερο δουλειά.

Από τα 14, πώς;

Είχαμε οικογενειακό ζαχαροπλαστείο και στο εργαστήριο του πατέρα μου ξεκίνησα να κάνω κάποιες βασικές παρασκευές. Οπότε, από πολύ μικρός ξεκαθάρισα μέσα μου πως θα ασχολούμουν με αυτόν το χώρο. Επειδή μεγάλωσα σε ζαχαροπλαστείο, τη ζαχαροπλαστική την ήξερα και την ξέρω πολύ καλά. Ήθελα να πειραματιστώ σε κάτι άλλο και διαπίστωσα ότι η μαγειρική μου έδινε μεγαλύτερη ελευθερία.

Είστε χρόνια στην τηλεόραση. Τι διαφορετικό έχει το «Κάθε μέρα σεφ»;

Μετά την πολυετή μου εμπειρία σε εστιατόρια, σεμινάρια και σχολές, όπου δίδασκα για πολλά χρόνια, νομίζω ότι έχω κατασταλάξει πλέον σε κάποια ουσιαστικά πράγματα που θέλω να μοιραστώ με τους τηλεθεατές για να τους δώσω αυτοπεποίθηση και γνώσεις, ώστε, όταν μπαίνουν στην κουζίνα τους, να νιώθουν αυτό που λέει και ο τίτλος της εκπομπής: «Κάθε μέρα σεφ».

Τι σημαίνει αυτό;

Μαγειρεύω με αυτοπεποίθηση. Ξέρω τι έχω μπροστά μου και πώς να το διαχειριστώ, οπότε, ό,τι και αν κάνω, θα φέρω ένα καλό αποτέλεσμα. Με καθοδήγηση βέβαια.

Η αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί στην κουζίνα;

Η γνώση και η πείρα φέρνουν την αυτοπεποίθηση. Είμαι στην τηλεόραση από το 2000, έχοντας εκτελέσει πάνω από 3.500 συνταγές, και πλέον θεωρώ ότι μαγειρεύω ψύχραιμα, απενοχοποιημένα. Δεν προσπαθώ να αποδείξω τις γνώσεις μου στην κουζίνα. Μαγειρεύω με μια σκέψη από πίσω: ότι πρέπει να φτιάξω κάτι που να είναι νόστιμο, θρεπτικό, υγιεινό… κάτι που θα τα συνδυάζει όλα. Και παράλληλα, θα έχει κάτι καινούργιο να μας δείξει.

Τι ζητά περισσότερο ο κόσμος, συνταγές απλές, καθημερινές ή κάτι το διαφορετικό που θα τον ιντριγκάρει;

Νομίζω ότι προτιμά τις καθημερινές, απλές συνταγές στην καλύτερη μορφή τους. Θέλει να νιώσει σιγουριά ότι, όταν φτιάξει κάτι, θα βγει σωστά. Αλλά παράλληλα τον ενδιαφέρει να δει και κάτι ιδιαίτερο, είτε μιλάμε για προϊόντα καινούργια είτε για τεχνικές. ‘Ετσι ταξιδεύει το μυαλό. Και βέβαια, το επόμενο βήμα, η εξέλιξη στη μαγειρική.