Βαγγέλης Γερμανός: «Ο γιατρός μου είπε ότι τα όργανά μου ήταν μια μαυροκόκκινη μάζα»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

7 Δεκεμβρίου 2022 12:12

Ο Βαγγέλης Γερμανός προχώρησε σε αποκαλύψεις αναφορικά με μεγάλη περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του.

Ο γνωστός καλλιτέχνης Βαγγέλης Γερμανός ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ και τόνισε πως όλα άρχισαν όταν πήγε να κάνει εγχείρηση κήλης αλλά δεν κόλλησε καλά το πλέγμα.

«Πονούσα, μου έλεγαν μην ανησυχείς, ίωση είναι, θα περάσει, πάρε αντιβίωση. Ήμουν ένα χάλι, ξαπλωμένος στον καναπέ για μία εβδομάδα, πονώντας και παίρνοντας χάπια», είπε ο τραγουδοποιός.

Στη συνέχεια, ακολουθώντας τη συμβουλή φίλου του, επισκέφθηκε παθολόγο. «Μου λέει θα σε σκίσουν από εδώ μέχρι εδώ, θα σε καθαρίσουν και θα δούμε αν θα τη βγάλεις. Ήταν αλήθεια, είχε απόλυτο δίκιο. Είχα σηψαιμία. Πάω στο νοσοκομείο, με ανοίγουν, υποτίθεται με καθαρίζουν, με ράβουν ξανά. Εξετάσεις επί εξετάσεων, ήταν χάλια. Με κατεβάζουν στην εντατική, με διασωληνώνουν, με ανοίγουν ξανά», δήλωσε ο Γερμανός.

Και πρόσθεσε: «Από τη στιγμή που μπήκα δεύτερη φορά στο νοσοκομείο και με πλάκωσαν στα παυσίπονα, άρχισα να ψιλοχάνω την πραγματικότητα. Ήθελα να γίνω καλά και να σηκωθώ να φύγω. Έκαναν ιατρικό συμβούλιο, ήρθαν άνθρωποι από άλλα νοσοκομεία για το δεύτερο άνοιγμα. Αυτό ήταν πολύ σοβαρό. Στο πρώτο άνοιγμα, μου είπε ο γιατρός ‘καθάρισα ό,τι μπόρεσα, αλλά δεν μπόρεσα να καθαρίσω τελείως, γιατί τα όργανά σου ήταν μια μαυροκόκκινη μάζα’» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τότε, σημείωσε ότι τότε είχε διαδοθεί πως αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του, κάτι που ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.

«Έκανα δυόμισι ημέρες να ξυπνήσω. Δεν ξυπνάς αμέσως από μια μεγάλη νάρκωση. Καμιά 15αριά ημέρες ήμουν διασωληνωμένος» συνέχισε, και περιέγραψε αυτό το διάστημα ως «νεκρό χρόνο, μια τρύπα στη ζωή σου».

«Το ενδιαφέρον και ίσως λίγο κωμικό είναι το τι βλέπεις όταν συνέρχεσαι σιγά σιγά. Έβλεπα σκηνές από το ‘Ran’ του Κουροσάβα, στρατούς να συγκρούονται. Παλαβά πράγματα. Έβλεπα τίγρεις στον αέρα να σαλτάρουν, γύρω από το κρεβάτι να περνάνε όρθιες ουρές από γάτους. Είναι ταξίδι μεγάλο να συνέλθεις και να έρθεις στην πραγματικότητα», τόνισε.