Βαγγέλης Βουλγαρίδης: Πού βρίσκεται και τι κάνει σήμερα ο 80χρονος ηθοποιός

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

19 Ιανουαρίου 2023 12:05

Ο Βαγγέλης Βουλγαρίδης είναι ένας από τους πλέον αγαπημένους ηθοποιούς, παρά το γεγονός ότι δεν συμμετείχε σε πολλές ταινίες.

Ο ηθοποιός Βαγγέλης Βουλγαρίδης, ο οποίος σήμερα είναι 80 ετών, έχει αποτραβηχτεί εδώ και καιρό από το προσκήνιο.

Σήμερα βρίσκεται στην Πελοπόννησο και δηλώνει «παλαίμα­χος ηθοποιός», ενώ αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις.

Προτιμά να βρίσκεται με τους στενούς του φίλους, οι οποίοι τον περιγράφουν ως έναν ρομαντικό άνθρωπο.

Γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1942 και συμμετείχε σε δώδεκα ταινίες. Επιπλέον, πρωταγωνίστησε σε τρία σίριαλ της ελληνικής τηλεόρασης και σε λίγα θεατρικά έργα.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα «Espresso», είχε αναφερθεί στα παιδικά του χρόνια και στο πώς ασχολήθηκε με την υποκριτική.

«Ο πατέρας μου ήταν φαντάρος τότε που γεννήθηκα και δούλευε ως εργολάβος ελαιοχρωματιστής. Γεννήθηκα στην Αθήνα στην περιοχή Σόνια της λεωφόρου Αλεξάνδρας που ήταν καλλιτεχνική γειτονιά. Πολύ γλυκιά γειτονιά με μονοκατοικίες και ο ένας γείτονας πρόσεχε τον άλλον.

Αυτό που θυμάμαι αμυδρά ως παιδί του πολέμου, είναι το καταφύγιο που υπήρχε πίσω από την τουαλέτα που είχαμε στην αυλή αλλά και το πλιγούρι που τρώγαμε κάθε μέρα.

Ο πατέρας μου όταν τέλειωσε ο πόλεμος εργαζόταν στα σκηνικά της κινηματογραφικής εταιρίας ‘Δαμασκηνός – Μιχαηλίδης’ και τα καλοκαίρια με έβαζε και μένα στη δουλειά. Έκανα όλες τις δουλειές. Αυτό ήταν θείο δώρο, γιατί μετέπειτα με τα χέρια μου έφτιαχνα τα πάντα.

Όμως, ήξερα να διαχειρίζομαι μέχρι και την τελευταία δραχμή σωστά. Στο σχολείο που πήγαινα στου Τοσίτσα ήμουν πολύ καλός μαθητής. Ωστόσο μπήκα από μικρός στην Σχολή Σταυράκου και δεν μπόρεσα να ζήσω έντονα τα μαθητικά μου χρόνια. …

Ήθελε (σ.σ. ο πατέρας του) να ακολουθήσω το επάγγελμά του γιατί είχε συνεργείο ολόκληρο που ασχολούνταν με αυτή την δουλειά.

Και πώς έμαθε ο πατέρας μου ότι σπούδαζα κρυφά υποκριτική στη Σχολή Σταυράκου; Σε κάποιο διάλειμμα με είδε που καθόμουν απέξω από την σχολή και άρχισε το… πανηγύρι.

Φωνές και δεν συμμαζεύεται. Εν τέλει έφυγα από το σπίτι και έψαχνα για δουλειά. Και ξαφνικά με βρίσκει ο Γιώργος Θεοδοσιάδης και μου λέει: ‘η Έλσα Βεργή ανοίγει θέατρο, θες να έρθεις να κρατάς το μικρόφωνο;’. Και τρέχω και πάω. Έπαιζαν η Βεργή, ο Καρούσος, ο Κούρκουλος.

Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να πατάω το κουμπί στο κασετοφωνάκι και να παίζει η μουσική. Ξαφνικά στο σενάριο βρίσκεται και ένα βουβό πρόσωπο, ένας ναύτης τον οποίο μου πρότειναν να τον κάνω εγώ».

Στη δεκαετία του 1970 ο Βουλγαρίδης αποσύρθηκε από την ενεργό δράση…