Βαλέρια Κουρούπη: «Γνώμονας των αποφάσεών μου είναι μόνον το παιδί μου – Δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν»

27 Ιανουαρίου 2022 19:15

Βαλέρια Κουρούπη: «Γνώμονας των αποφάσεών μου είναι μόνον το παιδί μου - Δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν»

Μιλώντας στο περιοδικό Λοιπόν, η ηθοποιός Βαλέρια Κουρούπη απάντησε σχετικά με τον χωρισμό της και την συγκατοίκηση με τον πρώην σύζυγό της.

Βαλέρια Κουρούπη: «Γνώμονας των αποφάσεών μου είναι μόνον το παιδί μου – Δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν».

Τι το σεξιστικό μπορεί να έχει μέσα του, το ότι ένα ζευγάρι αποφασίζει να χωρίσει; Αλλά επιλέγει για οποιονδήποτε λόγο να συνεχίσει να συγκατοικεί. Όπως κάνατε εσείς για ένα διάστημα με τον πρώην σύζυγό σας; Σε ποιον νιώσατε ότι έπρεπε να «απολογηθείτε»;

Δεν αισθάνομαι ότι έχω να απολογηθώ σε κανέναν. Εξηγώ και συζητώ μόνο με την οικογένειά μου και ο γνώμονας των αποφάσεών μου είναι μόνον το παιδί μου.

 Ένα διαζύγιο αφήνει πάντα μια ανοιχτή πληγή ή τελικά είναι καλύτερα να χωρίζουν οι άνθρωποι όταν δεν είναι ευτυχισμένοι μαζί πια;

Οι άνθρωποι πρέπει, με την ίδια τόλμη και αφοβία που αποφασίζουν να δέσουν τις ζωές τους και ορκίζονται αιώνια αγάπη. Να μπορούν να αποσυρθούν από μια σχέση που αισθάνονται πως είναι τελειωμένη, που δεν είναι ενεργή.

Η απώλεια που δημιουργεί ο χωρισμός μετά από έναν γάμο σαν τον δικό μου, έναν γάμο που σωστά έγινε και εμπεριείχε έρωτα και αγάπη. Είναι σίγουρα μεγάλη και δύσκολο να ξεπεραστεί. Παρ’ όλα αυτά, με τις απώλειές μας βαδίζουμε στη ζωή, αλλιώς δεν υπάρχει εξέλιξη.

 Για να γνωρίσετε κάποιον άλλον σύντροφο στο παιδί σας, τι προϋποθέσεις θα έπρεπε να πληροί;

Να αισθάνομαι πως αυτή η γνωριμία θα έχει να προσφέρει κάτι στο παιδί και δεν θα γίνει για να εξυπηρετήσει εμένα.