Γιάνης Βαρουφάκης: «Ο Αλέξης Τσίπρας μου είπε να κάνουμε ριφιφί στην ΤτΕ»

Δημοσιεύθηκε: 7 Απριλίου 2019

Πυροδοτεί ακόμα μια φορά ένταση με τις δηλώσεις του και αυτή τη φορά πάει πολύ μακριά τη βαλίρσα. «Το όχι στο «ριφιφί» στο Νομισματοκοπείο το είπα εγώ και όχι ο Αλέξης Τσίπρας», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

«Έμαθα από δικά μου κανάλια, όχι ελληνικά, από έξω, ότι υπήρχαν 17 δισεκατομμύρια στα χρηματοκιβώτια της Τράπεζας της Ελλάδας στην επαρχία. Αυτό το ανέφερα στον Πρωθυπουργό, σε μία άτυπη σύσκεψη στο Μαξίμου. Υπήρχαν φωνές και κάποιες απ’ αυτές προερχόταν και από τον Πρωθυπουργό, ότι αυτά τα χρήματα πρέπει να τα πάρουμε. Εγώ με αυτό διαφώνησα. Αυτά δεν είναι δικά μας χρήματα. Η Αριστερά δεν κάνει ριφιφί και δεν πρέπει να τα αγγίξουμε ποτέ», είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών. Έτσι, ουσιαστικά εξήγησε  τι ήταν το «ριφιφί στο Νομισματοκοπείο».

Συνέχισε, δε: «Είπα στον Τσίπρα, ότι ο μόνος τρόπος για να πάρεις αυτά τα χρήματα είναι αν θες να πας στη δραχμή. Γιατί παίρνεις αυτά τα χρήματα, τους βάζεις μία στάμπα με ανεξίτηλο μελάνι. Παύουν να είναι ευρώ και είναι σαν χαρτί για νέο νόμισμα. Μόνο σε περίπτωση που θες να πάμε σε δραχμή θα πάρουμε αυτά τα χρήματα. Τους το έκοψα εκεί πέρα», ολοκλήρωσε.

 

Όπως και να το δεις… είναι INNOSTAT