Βαρύ πένθος για την Ειρήνη Νικολοπούλου

3 Δεκεμβρίου 2020 00:00

Όπωσ γνωστοποίησε η δημοσιογράφος σήμερα είχε μια απώλεια που της κόστισε συναισθηματικά μέσα από ένα μακροσκελές κείμενο στο instagram το οποίο συνόδευε με φωτογραφίες της αγαπημένης της ξαδέρφης. Η Κάτια Νικολοπούλου,  στα νιάτα της υπήρξε καλλονή και μάλιστα είχε βραβευτεί ως η ωραιότερη Αεροσυνοδός παγκοσμίως για τη χρονιά 1963.

Συγκεκριμένα, η Ειρήνη Νικολοπούλου έγραψε στο μήνυμά της:

«Kάτια Νικολοπούλου: έφυγε από την ζωή η πρώτη μου ξαδέλφη – Miss International Airhostess 1963 – Αεροσυνοδός της Ολυμπιακής με την στολή του Jean Dessès

Ο Έλληνας κροίσος Αριστοτέλης Ωνάσης ίδρυσε την εμβληματική Ολυμπιακή & διάλεγε καλλονές
αεροσυνοδούς ,φρόντιζε να τις ντύνει με στιλ & την υπογραφή των θρυλικότερων μόδιστρων όλων των εποχών: Coco Chanel και του Pierre Gardin.

Στη συνέχεια στολές της ολυμπιακής σχεδίασαν ο Γιάννης Τσεκλένης ο Μάκης Τσέλιος και η Σοφία Κοκοσαλάκη.
Πρώτος σχεδιαστής των στολών της Ολυμπιακής, ήταν ο Jean Dessès (ή Γιάννης Ντεσσές, όπως ήταν το ελληνικό του όνομα) από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ο οποίος υπήρξε από τους σημαντικότερους σχεδιαστές μόδας των δεκαετιών 1940-1960.

Ο «Βασιλιάς της Μουσελίνας», όπως ονομάστηκε στην πορεία της καριέρας του, πρότεινε για την Ολυμπιακή του Ωνάση ένα αυστηρό, μεσάτο ταγιέρ με έμφαση στο τότε New Look.
Με αυτό που βλέπετε στις φωτό, η πρώτη μου εξαδέλφη η πανέμορφη και δυναμική Κάτια πήρε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό για την ωραιότερη στολή στο Άμστερνταμ….

H Κάτια πήγε στο Αρσάκειο δημοτικό & γυμνάσιο & λύκειο στο Κολλέγιο Αθηνών Ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο & αγαπούσε την Ολυμπιακή σαν δεύτερη οικογένεια της».