Βάσια Παναγοπούλου: «Έχω ακούσει φρικτά πράγματα αυτόν τον καιρό για τους ανθρώπους του θεάτρου, ότι αφού ήξερες και δεν μίλησες είσαι συνένοχος»

22 Απριλίου 2021 16:15

Βάσια Παναγοπούλου: «Έχω ακούσει φρικτά πράγματα αυτόν τον καιρό για τους ανθρώπους του θεάτρου, ότι αφού ήξερες και δεν μίλησες είσαι συνένοχος»

Η Βάσια Παναγοπούλου ήταν καλεσμένη της Ελεονώρας Μελέτη στην εκπομπή Μεσάνυχτα. Μίλησαν για το θέατρο, για την προσωπική της ζωή, αλλά και για το ελληνικό #metoo.

Βάσια Παναγοπούλου: η ηθοποιός και θιασάρχης αναφέρθηκε ιδιαίτερα και στο περιστατικό βίας που είχε συμβεί πριν από χρόνια σε παράσταση που ανέβαζε. Το αποτέλεσμα ήταν η παράσταση να σταματήσει. Η ίδια δεν πήρε φανερά θέση, λέγοντας ότι δεν το έκανε γιατί δεν ήταν παρούσα στο γεγονός το οποίο έχει πάρει τη νομική οδό.

Αναφερόμενη στην μητέρα της είπε: «Ήταν μία γυναίκα πολύ συντηρητική κι έκλαιγε και χτυπιόταν που ήθελα να γίνω ηθοποιός» είπε για το ότι η μητέρα της δεν ήθελε επουδενί να τη δει να παίζει στο σανίδι. Μου είχε πει αν ασχοληθείς με την υποκριτική δεν θέλω καμία σχέση μαζί σου» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που διανύει το θέατρο αλλά και τις καταγγελίες που ήρθαν στο προσκήνιο.

«Ο εγκλεισμός μας έκανε καλό και ορισμένοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα φαντάσματα που είχαν στην ντουλάπα και όλα αυτά έβγαλαν όλη αυτή την ιστορία με τις καταγγελίες, που έγιναν που έπρεπε να έχουν γίνει από καιρό. Το επισφαλές αυτό εργασιακό περιβάλλον έφερε πολλά κλειστά στόματα και πολλές ενοχές. Κανείς δεν ξέρει τι κάνει ο άλλος όταν κλείνει η πόρτα της κρεβατοκάμαράς του. Όσον αφορά τα κουτσομπολιά και τις φήμες αυτές υπάρχουν σε κάθε εργασιακό χώρο. Είναι αυτά ικανά να κάνουν έναν σοβαρό άνθρωπο να πάει να κάνει καταγγελία σε κάποιο αρμόδιο όργανο; Γιατί αλλιώς τι να κάνεις να χειροδικήσεις εσύ; Αυτά είναι κουτσομπολιά. Κατηγορούνται άνθρωποι του θεάτρου ότι εφόσον τα ήξεραν ήταν συνένοχοι. Δεν μπορεί ο καθένας να παίρνει τον νόμο στα χέρια του αλλιώς θα ζούσαμε σε ζούγκλα» δήλωσε.

«Έχω ακούσει φρικτά πράγματα αυτόν τον καιρό για τους ανθρώπους του θεάτρου, ότι αφού ήξερες και δεν μίλησες είσαι συνένοχος. Τι λες; Δεν μπορεί ο καθένας να παίρνει τον νόμο στα χέρια του. Αυτό το έχω ακούσει από ανθρώπους απλούς. Σαφώς είμαστε δίπλα σε όποιον έχει το θάρρος.

Έχω ακούσει πολλά για το περιστατικό, ότι δεν πήρα θέση κι έπρεπε να διώξω αμέσως τον ηθοποιό.

Προσπαθώ να αντιμετωπίζω τα πράγματα σοβαρά και δίκαια. Το περιστατικό εμένα μου ειπώθηκε τηλεφωνικά κι επικοινώνησα με τους υπεύθυνους στο θέατρο γιατί απουσίαζα.

Δεν μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει τι έγινε με αυτήν την μεγάλη ένταση. Μίλησα και με την κοπέλα που το είχε υποστεί κι όταν υπήρχαν δύο δικηγόροι, μίλησα με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για να λήξει το θέμα. Αλλά έπρεπε να διαφυλάξω και την δουλειά και των υπόλοιπων εργαζομένων.

Την απόφαση την πήρα και σταμάτησε η παράσταση, όταν δεν υπήρχε περιθώριο συνεννόησης. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη νομική οδό. Δεν πήρα το μέρος κανενός, ούτε της κοπέλας γιατί δεν είμαι ντετέκτιβ.»