Βασίλειος Κωστέτσος: Έτσι έχασε 500.000 ευρώ!

19 Νοεμβρίου 2018 17:35

Τεράστια… χασούρα για τον Βασίλειο Κωστέτσο. Ο κορυφαίος σχεδιαστής μόδας αποκάλυψε ότι ένα πρότζεκτ στη Νέα Υόρκη είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τον ίδιο, καθώς κατέγραψε απώλειες ύψους 500.000 ευρώ!

Ο Βασίλειος Κωστέτσος συγκαταλέγεται στα κορυφαία ονόματα στον χώρο της μόδας, ενώ έχει συνεργαστεί με μοντέλα τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Σε συνέντευξή του στο «Down Town» Κύπρου μίλησε για τη δουλειά του και αποκάλυψε πως είχε μία εξαιρετικά δυσάρεστη εμπειρία καθώς απώλεσε 500.000 ευρώ σε δουλειά στις ΗΠΑ.

– Πόσο έχουν μειωθεί τα κέρδη και οι απολαβές σου, σε σχέση με το παρελθόν;

Καμία σχέση πια, έχουν αλλάξει όλα τελείως – ειδικά η τιμή της πώλησης, έχει πέσει γύρω στο 80%. Από την πλευρά μου, με τη βοήθεια της αδελφής μου, της Πολυξένης, ασχολούμαι με την υψηλή ραπτική και με μοναδικά κομμάτια. Οι τιμές άλλαξαν, έπεσαν, όχι όμως η δουλειά και η ποιότητα των υφασμάτων μου. Ναι, μπορώ να λειτουργήσω με πιο φθηνά υφάσματα, αλλά δεν το κάνω! Δεν ρίχνω την ποιότητά μου, δεν κοροϊδεύω τον καταναλωτή. Η μόδα για μένα είναι δημιουργία. Προτιμώ να έχω πια ελάχιστο κέρδος, αλλά να μη ρίχνω την ποιότητά μου.

– Επειδή έζησες τη «χρυσή εποχή», προ κρίσης, κράτησες χρήματα;

Όχι, τίποτα. Τα έριξα όλα στη δουλειά μου και η τελευταία μου «ατασθαλία» ήταν η Νέα Υόρκη. Το «New York Fashion Week», το 2008, μου στοίχισε πάνω από 500.000 ευρώ.

– Μιλάς για μια οικονομική καταστροφή!

Ναι, διότι τότε ήμασταν στο μεταίχμιο. Κανείς δεν φανταζόταν το τι θα έρθει με την κρίση, από το 2011 και μετά. Εκεί μου κόπηκαν τα φτερά, διότι γινόμουν γνωστός στη Νέα Υόρκη και πολλοί στιλίστες με μάθαιναν και ζητούσαν κομμάτια μου για την Kelly Rowland, για το κόκκινο χαλί κλπ. Κι επάνω που γινόμουν ευρύτερα γνωστός, ήρθε η κρίση και με έκανε να μην μπορώ να συνεχίσω. Αν έμενα στο Los Angeles, θα έπρεπε να κλείσω τα μαγαζιά μου στην Αθήνα. Δεν το έκανα, όμως, γύρισα στη χώρα μου και βίωσα την κρίση. Θα μου πεις ότι είμαι λίγο «μαζόχας». Οκ, είμαι λίγο! Έχασα πολλά λεφτά τότε, αλλά δεν έμεινα άφραγκος, γιατί η μητέρα μου και η αδελφή μου φρόντισαν να καλύπτουν άλλα κομμάτια που, εγώ ως τρελοδημιουργός, δεν μπορούσα.